Glossybox

idag kom månadens glossybox :) love it, känns lite som julafton varje månad.
 
i boxen denna månaden fick man följande:
*ace of face: ögonbryn och ögonfransserum
*ögonskugga från bodyshop: använder man en torr borste blir det en mjuk färg, blöter man borsten blir det en mycket intensiv färg.
*anatomicals: små "kuddar" du lägger under ögonen för att få bort påsar och fina linjer för ett piggare utseende
*nagellack: orange färg från Hot make-up
*body lotion: med skimmer i från nougat london. doftar körsbärsblom
*läkerol: nya smaken med hallon och citrongräs
 
 
 

Onsdag

ush det var jobbigt att stiga upp idag. klockan ringde 8 och helst av allt hade jag bara velat stänga av klockan och sova vidare. men sova längre=kortare dag. och speciellt som idag när jag börjar jobba kl 15 är det skönt att få saker gjort innan det är dags att bege sig mot jobb.
 
ska dricka upp mitt te och sedan står handling (kyl och frys står tomt) och träning på schemat.
 
ha en bra onsdag!

Money must be funny in a rich man´s world.

sitter ny duschad här i soffan och bara surfar runt lite.. har precis betalt lite räkningar, jag gör alltid det direkt när jag får min lön. då vet man tydligare hur mycket man har att leka med i månaden. och för mig blir det en väldigt fattig månad kan jag säga. betalde precis min ridräkning på 4000 och imorgon går mitt träningskort ut och måste därför köpa nytt och det kostar 3500 kr. så bara de två är 7500 kr, jippe..
 
pengar är inte allt, men man kan inte säga att livet inte blir lite lättare med pengar.
 
fast att jag är ledig idag måste jag till jobb för att vi ska ha möte och efter mötet så ska vi ut och käka. det passar ju bra nu när man inte har så mycket pengar att jobbet betalar iaf 1 måltid denna månaden ;)
 
 

sugarfree

måndag igen. jag säger det VARJE vecka men herregud vad tiden går snabbt. det gäller att njuta varje dag för rätt var det är är man gammal och grå och jag tänker minsann inte ligga på dödbädden och ångra något. "det ända jag ångarar är det jag aldrig gjorde".
 
ni som läser min blogg vet att jag älskar att träna och röra på mig, och jag skriver en hel del av det för att jag vill motivera folk till att röra på sig. men det som ni kanske inte vet är att jag tyvärr är väldigt socker beroende. jag har alltid älskat sötsaker och ersätter gärna middagen med en påse godis. får jag inte i mig socker får jag huvudvärk och blir på dåligt humör. detta är inget jag är stolt över, tvärt om, det är något jag skäms över. jag är 24 år och kan inte säga nej till socker..
 
jag har en sund kropp på utsidan för att jag tränar så pass mycket som jag gör. det syns inte på mig att jag är en riktig sockergris. men insidan då? ja jag vill nog inte veta hur det ser ut där med tanken på mängden socker jag konsumerar nästan varje dag. 
 
jag har nu besämt mig för att jag ska vinna över detta beroende. jag vill inte vara socker beroende och känna att jag måste ha i mig socker för annars mår jag dåligt. och det är inte psykiskt. jag mår sjukt dåligt, illa mående, huvudvärk osv om jag inte får i mig socker.
 
så första utmaningen för mig är att ha en sockerfri vecka med start idag. det kommer bli sjukt jobbigt för mig och det kommer att komma studer jag kommer vara sjukt nära att ge upp. men jag vill klara detta!
 
heja mig.

helt slut.

klockan är bara 20 i tre men jag har ändå hunnit med ganska mycket idag. imorse var jag och handlade och hämtade ut paket. åkte sedan och fixade naglarna, blev klassikt rött, fyngerar altid. efter det åkte direkt till friskis och körde ett skivstång pass. jag la på extra vikter idag och puuuuuh säger jag bara, orkade inte lika många rep men det är ju ganska logiskt..
min över kropp är helt död just nu. fast att det snart är två timmar sen passet skakar mina muskler fortfaranda. var jobbigt att duscha håret kan jag lova!
 
alex är på väg hem och ikväll blir det middag hos anastasia, ska bli mysigt!
 
nej nu börjar snart tredje perioden av semi finalen, HEJA SVERIGE!
 

Proteinglass - Hallon/Lakris

här är ett recept på en nyttig protein "glass". det du behöver är:
*kvarg
*hallon
*lakrispulver
 
tina hallonen och blanda i kvarg och LITE lakrispulver (lakrispulvert ger mycket smak). blanda ihop allt till en sörja och in i frysen. låt stå i frysen ett tag och njut sedan av din goda och nyttiga proteinglass! lätt som en plätt
 
 
 
 
 

Stolt.

när jag slutade jobba imorse (strax innan 10) så åkte jag hem, lämnade hulken och gick in på malmborgs och handlade bullar (det är min svagaste punkt bröd, jag älskar det i alla former, bullar, mackor, bagutter osv osv). dukade upp go frukost framför TVn och kollade hockeyn. efter hockeyn var det real housewives of new york så det var jag ju tvugen att kolla på. så efter bullar i min mage och två timmars soffhäng var jag lagaom taggad på att sticka till gymmet, NOOT! ville bara ligga kvar och kanske ta en liten tupplur. men icke, slängde på mig träningskläder och drog mig till gymmet. blev faktiskt ett bra pass :). den ända träningen man ångarar är den som aldrig blir av.
 
nu har jag precis fått i mig en kycklingkebab och är åter på plats i soffan. bra dag hittils!

Återhämtning

jag är precis hemkommen från ett skivstångs pass, mitt favorit pass för tillfälligt. man känner att man verkligen jobbar igenom hela kroppen ordentligt. 
 
för er som inte vet är ett skivstångs pass ett styrke pass, ingen kondition, ren styrka och uthållighet. man kör ganska många rep i varje övning. så man har inte maxad vikt på stången, men eftersom att man kör så många rep (14-16 st) så är ändå de sista 5 rep en PAIN IN THE ASS. but I love it.
 
det man måste tänka på när man kör styrkepass är att man bryter ner musklerna. så det är viktigt att få i sig något i magen ganska snabbt efter ett pass för att bygga upp musklerna igen (helst inom 30-60 min). gärna något med mycket protein.
 
för mig blev det ett äpple, kvag, kanel och granola blandat i en skål. gott, mycket protein (kvargen) och nyttigt.
 
tyvärr bara en dålig webbcam bild. men bättre än inget
 
 
 

Fit for figth

okej det har inte varit den bästa veckan i mitt liv, med smärta i munnen och att jag har känt mig krasslig. men nu mår jag bra. visst, har fortfarande lite ont i munnen, spec på kvällarna och nätterna, men det blir bättre och bättre. så nu stryker jag ett sträck över denna veckan och tar nya tag.
 
nu blir det glass och danska PH.

Real Techniques

smink smink smink. jag älskar allt som har med smink att göra och något som är super viktigt som man kanske inte alltid tänker på är dina sminkredskap, dvs dina borstar.
sminkborstarna är lite A och O om man vill ha ett snyggt och hållbart restultat, så jag tycker att alla ska investera i bra sminkborstar. och det behöver inte kosta skjortan. jag vet att vissa sminkborstar är löjligt dyra, t ex dior, chanel, lancome och de märkena och helt ärligt tycker jag att det är lite att kasta pengar till svinen att lägga så mycket pengar på de borstarna för de är faktiskt inte så jätte bra. man betalar en himla massa för märket när det kommer till just deras sminkborstar..
 
ett märke som tyvärr är ganska dyrt men bra M.A.C borstarna. men mina absolut favorit borstar är borstarna från Real Technique. det är pixiwoo systrarna (sök på "pixiwoo" på youtube om ni vill ha makeup inspo, de är GRYMMA). de är billiga och de är magiska! lätt och lägg fina skuggningar och lägga en bra bas. tummen upp! 
 
jag tror inte att man kan köpa borstarna i någon affär i sveige, men de finns på eleven.se och lyko.se
 
 
 
 

Valentine

dagen status: idag känner jag mig mycket bättre. igår efter jobb låg jag bara i soffan och drack te och käkade määnger det glass. te och glass tycker jag är det bästa som hjälper mot en rasslig hals.
en rolig sak jag upptäckte var att när jag hade ätit mina två enorma portioner med glass, maraänger och chokladsås så ser jag att chokladsåsen gick ut 2011!?!?! tre år sedan alltså, hehe..men som tur var så fick jag inte men..
fast att jag mår bättre idag så ska jag bara ta det lungt. hade en hostatack inatt och vågar inte riskera något nu när jag är på bättrinngsväg. men herregud vad det kliar i min kropp. jag brukar träna 3 ggr/veckan och denna veckan blir det alltså bara en gång (i tisdags). så ja, vill röra på mig! men som alltid, hälsan kommer först!
 
idag är det alla hjärtans dag. vill skicka mänger av kärlek till min underbaraste bästa pojkvän och hund. och även såklart familj och vänner. ni är det bäästa som finns och jag älskar er oändligt!
 
idag får jag den underbara alla hjärtansdags presenten att alex kommer hem. vi funderade på om vi skulle ut och käka men bestämde oss sedan för att vara hemma och laga någon god middag. ska faktiskt börja på efterrätten redan nu :)
 
hoppas ni alla får en bra hjärte dag!
 
 

Ungern

dags status:ont i munnen, och sjuk. var tvungen att ställa in min dejt idag med josse och det suger. men hälsan kommer först. och vilar jag hela dagen idag så kanske jag orkar rida ikväll. plus har inte sovit många timmar inatt..
 
nu till något roligt. jag, jessica och mamma ska till ungern den 8e augusti för att rida. det är ett tre dagars ridläger. man rider ute i naturen, badar i sjöar och galoperar över fält. åh vad jag längtar, kommer bli helt amazing.
hotellet vi ska bo på är ett fitness ställe, så där finns tennis banor, sqush och lite annat smått och gott. och en jacuzzi och en pool. känner på mig att jag kommer att trivas ganska bra :). 
 
 
 
 

Exuviance

igår var jag inte bara och fixade med min tand. jag var även på min livs första ansiktsbehandlig på exuviance kliniken (ligger vid värmhem, lundavägen för att vara exakt) och herreguuud, vaför har jag inte varit där tidigare!? det var som ett spa fast för ansiktet och under tiden jag hade en ansikmask på mig maserade hon mina axlar och gav mig hårbotten massage. 
 
sedan mot slutet diskuterade vi vad jag använde för hudvårds produkter och det visade sig att jag har använt fel produkter i typ hela mitt liv. jag har alltid trott att jag har en fet hy eftersom att jag lätt bli glansig. hon bara "nej du har en torr och känslig hud, som har blivit fel behandlad, det är därför den blir fet för att du använder fel produkter så att din hud motarbetar de produkterna du lägger på ditt ansikte och då blir den fet.
så jag köpte med mig nya produkter som skräddarsydd till min hy. nästan alla produkter är fuktgivande produkter, inga starka uttorkade grejor som jag har använt de senaste 10 åren..
 
en mild rengörings, dagkräm och ett fuktserum som jag duttar på ansiktet innan dag och nattkräm
 

trött och gnällig

sen jag började få ont i min tand (exakt en vecka sedan) har jag inte fått sova en hel natt utan att bli väckt av smärta. inatt kom även torr hosta och besökte mig. har legat och haft ont i min mun och hostat hela nattan. så det har inte blivit mycket sömn hos mig den senaste veckan och det resulterar i att jag är sjukt gnällig. det är nog tur att alex är i kalmar annars hade han nog fått all min skit..
 
ja skulle bara klaga lite, men det tycker jag att man får när man inte mår bra. nu ska jag dricka min kopp te som är 50/50 med te och houng,
 
 

Känsliga tittare varnas

Var som sagt hos tandläkaren idag pga min visdomstand. När jag kommer in i undersöknings rummet säger tandläkaren, ja ska vi dra ut den då? 
Jag svara att ja det väl lika bra. Hon kollar på min tand och säger att den växer bra och har mycket plats, så det är synd att dra ut den. Det är tandköttet över tanden jag har problem med, inte tanden i sig. 

Så hon drar fram två feta bedövnings sprutor och kör in i min mun (det droppar även bedövnings salva på tungan så jag känner inte ett skit i min mun) sedan så bränner hon bort tandköttet som täcker min tand.. 
Har nu luktat och smakat på bränt människo kött och det är inget jag rekommenderar.  
Förhoppningsvis så ska detta räcka, men har jag fortsatta problem så drar vi ut den. 

Måste även berätta en rolig sak. Jag tänkte att det var bäst att jag åt någonting undertiden jag var bedövad för jag hade en känsla av att det skulle göra jävligt ont när brdövningen släpper. Så jag köper med mig en kyckling kebab hem och äter. Men jag har ingen känsel i varken mun eller mina läppar så det går ju lite sådär. När jag sedan är färdig märker jag att jag blöder på min underläpp, ja då har jag tuggat på den också när jag äter min kyckling kebab.. Är nu faktiskt mer öm i läppen än i munnen. 

Lär av mitt misstag, ät inte när du är bedövad i munnen!

Såhär mysigt ser det ut i min mun nu..



Och så var det måndag

helgen flög förbi som vanligt.. har varit en hyffsad lugn helg. i fredags var jag och alex först på afternoon te i stan (hade köpt på let´s deal) sedan åkte vi hem till anastasia och käkade middag. 
i lördags började vi dagen med ett boxningspass, där träffade vi även sally och linus.
på kvällen kom grabbarna över. tanken var väl att vi skulle dra oss till möllan men klockan sprang iväg så vi stannde här hemma.
igår tog jag och alex bara det super lugnt. låg och degade i soffan hela dagen och kollade på film tills det var dags för alex att bege sig till kalmar.
 
sen i onsdags så har jag haft så jääääävla ont i min visdomstand och det har inte gått över. så idag ringde jag till tandläkaren, fick en tid imorgon så det var skönt. hoppas att de på något sätt löser det. antingen att de operar bort skiten (tanden har ju inte ens kommit upp ur tandköttet och den ställer redan till problem) eller att jag får några monsterpiller så att jag iaf slipper den konstanta smärtan..

Fredag.

jag brukar alltid träna på fredagar, men idag hade jag verkligen ingen lust för att träna och då tänker jag heller inte tvinga mig till det. jag är en person som älskar att träna, så säger min kropp nej en dag så accepterar jag det.
 
en anledning till att jag inte är så tränings sugen är för att jag har så jävla ont i min visdomstand. eller i tandköttet över visdomstanden, för den har ej kommit upp än. pratade med min syster som är tandtekninker och hon sa att antigen gör det ont för att den håller på att växa upp eller för att du har fått en inflamation.. jag avvaktar tills på måndag, har jag fortfarande ont då så ringer jag tandläkaren.
som tur var gör det inte ont när jag äter :) hehe nothing can stop me from eating!
 
idag kommer min prins hem. som jag saknar honom. även hulken kommer hem, min lilla bebis, känns så tomt utan henne.

Jogging/spring tips.

jag har för mig att jag har gjort ett liknande inlägg förut, but screw that här kommer ett till.
 
jag har alltid föredragit kondition träning framför styrke träning med den enkla förklaringen att jag tycker det är lättare. men jag vet att många tycker det är sjukt jobbigt/tråkigt att jogga. här kommer lite tips som förhoppningsvis hjälper dig på traven. för att jogga är en sjukt bra träningsform. "running is a pain in the ass, but it´s good for you´re ass"
 
*musik, jag hade inte pallat springa 1 km utan musik. musiken är det som motiverar mig mest av allt. är jag trött seg på löparbandet så hjälper det att jag sätter på Surviver-Destinys Child så känns det som att jag kan springa 1 mil. så se till att göra en bra spellista med musik som peppar och motiverar dig.
 
*del mål/mål, är jogging en hel ny träningsform för dig så sätt upp små del mål, realistiska. t ex jag ska orka springa 2 hela låtar, jag ska orka springa 3 km och håll stenhårt på målen! jag vet att det ibland kan vara så jobbigt att det ända du tänker på är att stanna och skita i det. men stå ut, det handlar bara om att stätta ett ben framför det andra och du ska veta att dina ben orkar, det är din hjärna som ger upp och det är DU som styr din hjärna.
 
*ha en bild i huvudet, jag brukar tänka på något när det är jobbigt. t ex dig själv på stranden, att du vill känna dig bekväm i din bikini kropp, tänk på Victoria secrets modellerna. tänk dig själv på stranden att du springer på den killen/tjej du är intresserad av, då vill du ju se ut som en seximama. eller en snygg klänning du vill känna dig bekväm på den festen. det kan vara vad som helst som motiverar dig att fortsätta. 
 
 
 

Söndag.

efter jobb idag så körde jag och alex direkt hem till jessica och andy. mamma, pappa, ann och simon trillade som småning om också in.
de bjöd på pulled pork (som hade varit inne i ugnen i 14 timmar!), med massa goda tillbehör. till efterrätt bjöd de på kladdkaka med frostingt. ALLT de bjöd på var himelskt gott!
efter maten så körde alex mot kalmar men vi andra stannade och spelade kort i någon timme. det har varit en jätte mysig söndag kväll med familjen. nu ligger jag i soffan med byxorna uppknäppta och smälter maten. ska slänga på mig en ansiktsmask, sedan lägga mig i sängen och läsa en stund. ska bli skönt att inte ställa någon väckarklocka imorgon!
 
 

Lugn lördag.

Igår kväll hade jag och Alex för en gångs skull en lugn hemma kväll. Det känns som att vi alltid flänger runt på helgerna och aldrig är bara han och jag. 
Vi åt god middag + efterrätt. Sedan satt vi och kollade lite mello (ena dåliga låten efter den andra..) och sedan blev det film. Agerade lite taxi också under kvällen. 
Det var så skönt att bara ligga hemma i famnen på min man en hel kväll. Kvalitets tid när den är som bäst! 

Wohhoo, kolla in hur snygg B var igår på superboll konserten!! Denna kvinnan alltså?! 



Sommar tack!

Känns som man längtar efter sommaren mer och mer för varje vinter man lever. När jag var liten ÄLSKADE jag vintern och nu känner jag att 1 skidvecka räcker sedan kan det vara sommar igen. 

Är trött på att vara inomhus mesta delen av dygnet. Och när man väl är ute så fryser man in till benmärgen.. 
Allt känns lättare på sommaren. Träffa kompisar, hitta på saker, ja att leva känns lättare..




 

Nej nu ska jag sluta klaga och fortsätta jobba. Jobba=pengar, pengar= resa till värmen. 

RSS 2.0