Cranberry

Fick en massa presentkort på Kicks när jag fyllde år så har mycket nytt smink hemma som jag testar :). Här är en ny ögonskugga från Mac som heter "Cranberry". Det är röd/lila, men tycker att den ser mest lila ut på bilderna. Den är mer röd i verkligheten. Älskar den! 
Och så körde jag en klassisk eyeliner och nude läppar. 



Gårdagens makeup look

Igår var tanken att jag ville ha en gråsmokey look, men Alex tyckte att ögonskuggan såg mer brun ut.. Vi kan väl säga att den är brun/grå ;). 
Skippade eyelinern för en gång skull, hade bara lite i innerögat, hade lösögonfransar och tyckte att kanten syntes om jag inte hade eyeliner där. 
Läpparna var lite hallon rosa aktikt. Körde bara på läppenna, men la sedan till ett rosa/lila läppstift. 
Här är looken i två olika ljus, ena är inomhus och andra ute. 



25.

Och så var man 25 år! 
I lördags firade vi mig, Josse och Alex med dunder och pang. Vilken kväll det blev, en av de bästa kvällarna i hela mitt liv! Att ha alla människor man älskar i ett och samma rum betyder allt! Det är det som gjorde hela kvällen. 
Här kommer en liten bildbomb från olika mobiler (mest från mandis). Förhoppningsvis kommer det mer bilder senare. 















Bara så ni vet

..idag är det sista dagen jag jobbar som
24 åring. 
Som sagt, bara så ni vet :)

Varför har ingen berättat detta för mig?

Alla hudterapeuten säger till mig att jag har extrem torr hud, det är därför jag blir fet i ansiktet under dagen. Låter sjukt konstigt jag vet, men det är för att jag är så torr min hy producerar mer talg för att återfukta min torra hud. 

Jag tycker det är extra jobbigt när jag är sminkad och vill hålla mitt smink fräscht länge. När man blir glansig lägger man ofta på puder för att matta ner, men mycket smink kan göra att det lätt ser kakigt ut.. Dålig ekvation. 
Det var för ett tag sedan jag köpte Mac's fix plus, för att blanda glitter ögonskuggor med, men när jag läste mer om den är ju den tillför att fixera ditt smink. Så jag började att spraya den i ansiktet när jag var färdig sminkad och jag märker sjukt stor skillnad på hur länge jag går utan att bli glansig i huvudet. 
Så ett tips till alla er som känner att ni blir glansiga i huvudet, investera i en fix plus och spraya ett spray (ca 30 cm från ditt ansikte) så lovar jag att ert smink håller bättre! 



Brons

Dagens makeup look:
Även idag blev det en i brun-skalan, fast idag körde jag brunt på hela ögonlocket. Använde en terrakotta färg i utkanten av ögat och blendade runt hela ögonlocket. 
Konturerat ansikte, eyeliner och nude läppar. 



Chokladbollar på mitt sätt.

Okej här kommer mitt godaste och nyttigaste recept på chokladbollar. De innehåller INGET tillsatt socker, det ända sockret är fruktsocker från dadlarna. 
Du behöver:
En och en halv dl osaltade cashewnötter 
En och en halv dl havregryn
2 msk kakao
2 msk kaffe
10 st kärnfria dadlar 

Mixa cashewnötter till en kornigt mjöl. Häll sedan i övriga ingredienser och mixa runt till en massa. Rulla sedan till bollar och TADA, godaste och nyttiga chokladbollar som passar till alla tillfällen :)



Exuviance vs Dermaquest

Jag bytte mina hudvårds produkter för ca 2 månader till dermaquest, men jag har nu för ca en vecka sedan faktiskt valt att gå tillbaka till exuviance. 
Dermaquest var inget min hy gillade. Min hy blev torr, knottrig och kändes allmänt trist. Tänkte först att det var för att jag bytte produkter för då brukar ju ens hud reagera, men när min hy fortfarande var tråkig efter 2 månader så bestämde jag mig för att gå tillbaka. 
Och jag ser redan skillnad, visst den är inte hundra, men på bättringsväg. Sedan hjälper det ju inte att jag typ lever på choklad, godis och skräpmat för tillfället.. Ska försöka bli lite bättre på den fronten med för att hjälpa min hud lite på traven att bli bättre. 
Så exuviance - dermaquest 1-0!

Mac cosmetic.

Fick hem lite bonus checkar och 20 % rabattcheckar från kicks härom dagen. Så jag tänkte att jag kunde skämma bort mig lite med lite smink. 
Det blev ett läppstift i färgen "Taupe" och en läppenna "Hova" som matchar läppstiftet, båda två från Mac. Jag har länge varit ute efter ett brun/rött läppstift och denna kombon tyckte jag var top notch :). 
Sedan köpte jag även en studio finish concealer (Mac även där). Jag har PRO lång wear också men studio finish är mer täckande. Bra till att räcka röda partier och blemmor i ansiktet, men ej att rekommendera till under ögonen, där är den lite för tjock. 



Och så var det fredag,

Ledig dag och ledig helg, helt underbart. 
Dagen började med ett träningspass, skivstång och fy fan vad jobbigt det var! Att ha ett upphåll är inget jag rekommenderar, så fruktansvärt jobbigt att komma tillbaka igen.. Men det är bara att kämpa på. 
Sedan kom Josse hit och vi satt och fundera på vad vi skulle äta till middag i ca 1 timme, hur kan det vara så jävlas svårt varenda dag att komma på vad man ska äta?! 
Hämtade upp Sara och så blev det en snabbis inne på emporia. Handlade även mat där, blev sushi för mig och Sara och thai till Josse.

Blev en mysig fredagkväll med middag, efterrätt och häng i soffan framför TVn :)



Vardags lyx!

Igår blev en underbar em/kväll. Mötte upp Sofia och Viktor och tog en drink på folk och rock. När sedan Emma anslöt sig så gick vi bort (med hjälp av gps) till epicure för en fantastisk middag och gott vin. Jag tog en pasta med svamp och gorgonzola, och ja den var underbar. 
Jag har själv aldrig varit på epicure som ligger på gamla västern tidigare, men jag kan varmt rekommendera det stället. Det kändes verkligen som man satt på en mysig resturang mitt i Italien. Resutrangen får 4/5. För en full pott hade jag kanske velat ha lite fler rätter att välja på. 



Dagens makeup.

Eftersom att jag ska bli en makeup artist tänkte jag att jag ska bli bättre på att lägga upp dagens make up look här :). 
Idag körde jag på en röd/brun sotning med ljus center och nude läppar. 
Vill ni ha produkt lista vad jag har använt får ni hojta! 



Bättre sent än aldrig.

Ja det kanske är några dagar försent med ett nyårs inlägg.. But what to do. 
2014 har varit ett år med många blandade känslor. Det har på ett plan varit en helt fantastiskt år med mycket skratt, kärlek, vänner och många resor blev det förra året. Året började med skidresa i Frankrike, sedan jag har hunnit med en resa till Ungern, Grekland och sedan Frankrike igen. 
Men 2014 har också varit ett jobbigt år, men det tänker jag inte gå in på, håller bara tummarna att det mesta löser sig under 2015. 

En annan sak som jag ser fram emot under 2015 är att en av mina största drömmar ska gå i uppfyllelse, att utbilda mig till make up artist! 
2015 är en oskriven bok, så se till att fylla dina kapitel med saker som gör dig lycklig. Gott nytt år! 







Har ganska ny telefon så har inte alls många bilder, hade självklart velat lägga ut en bild på alla människor som ligger mig varmt om hjärtat. Men ni alla vet vem ni är och all kärlek till er❤️

RSS 2.0