Smink

Igår så sminkade jag Josse, hon skulle på hennes brors födelsedagsfest och frågade om jag ville sminka henne. Visst kunde jag det. Var ett tag sedan jag sminkade någon så super kul att få göra det igen. 


Fick fria händer så gick lite locko😁 Eller jag hade ett nytt glitter som jag gärna ville testa och det gick josse med på. 
Jag blev super nöjd med resultatet och det tror jag josse också blev, fast att hon tyckte det var lite ovant med glitter. 

Fick mer smak för sminkningar nu, så ska kanske ta tag i och börja ta bokningar igen. 



Hur mår jag?

I början av graviditeten mådde jag mycket illa. Värst var det när jag kände lukten av mat. Kunde inte ens vara kvar i lägenheten när Alex lagade mat. Det gjorde också att jag hade väldigt svårt för att äta i början, speciellt lagad mat. Så de första veckorna levde jag på frukost mat, yoghurt, mackor osv. 

Jag har inte spytt under graviditeten, men det var en kväll vi var på en marknad i Grekland och de var matstånd efter matstånd, det var varmt och svettig då fick jag panik och kände hur spyan var uppe och vände i halsen.. fy det var ingen rolig period när man mådde illa stup i kvarten. Och som gjorde det hela värre var att man var så fruktansvärt trött heela tiden. Har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Kunde sova non-stop kändes det som. Och jag som är en ganska pigg person i vanliga fall kände inte igen mig. Inte Alex heller för den delen. Var vi och handlade på maxi var jag tvungen att åka hem och vila mig i några timmar efteråt😂

Idag mår jag bra. Jag mår inte illa längre men har fortf lite svårt för mat. Inte att jag mår illa av det, men jag är inte sugen på någonting. Alltså inget. Och det är faktiskt jätte jobbigt. Jag kan gå runt och vara jätte hungrig, men när jag är inne i affärer hittar jag ingenting jag är sugen på.. Kämpar för att få i mig 3 mål om dagen. Eller, frukost har jag aldrig svårt att få ner, så 2 mål kämpar jag att få ner. 

Tröttheten är bättre (den var helt sjuk i början) men är inte bortblåst. Är tröttare än vad jag var innan graviditeten men jämnför jag med hur jag var några veckor sedan är jag en helt ny människa. 


Pojke eller flicka?

Idag fick jag kallelsen till RUL. Ska bli så underbart att få se bebisen igen. Har ju redan hunnit med att göra två UL, ett som vi köpte och ett som jag gjorde hos BM. 

Egentligen får man ju bara ett UL under en graviditet vilket jag tycker är helt galet. Hade jag inte varit på UL hade jag haft svårt att tro att jag ens var gravid. Det var på UL jag själv fattade och insåg att jag var gravid, att det faktiskt växer ett barn i mig. Det var så kul att se hen sprattla och ha sig och så såg man det lilla hjärtat slå för fulla muggar. 

På detta UL vi ska nu kan man se könet om man vill. Och det hade vi redan kunnat få veta av NIPTen (ett test man gör för att se om det är några kromosom avvikelser). Men vi har valt att inte veta könet. Av många olika anledningar, men vi var både överrens om att inte ta reda på vad det är. 
Min BM vet vad det är, så är lite rädd att hon ska försäga sig någon gång. Och så är jag rädd att man kanske råkar se ngt på UL. Men ska säga till hon/han som gör UL att vi inte vill veta så hen vet om det innan. 

Min magkänsla säger att det är en flicka och Alex tror att det är en pojke. 
Av de som jag har frågat vad de tror det är säger 50/50 pojk/flicka. Så spännande!


Livmoder

Har haft mkt "växtvärk" i livmodern idag. Känns precis som mensvärk men det varar bara i några sekunder. Det är spännande att se magen växa för varje vecka som går. 

Nu längtar jag så mycket till RUL (rutin ultraljud). Har inte fått kallelse än, men RUL är runt v18 och jag är i v16 nu. 
Kan inte fatta att om 4 veckor är det halvvägs😲😲 

Haft en super mysig helg. I fredags var jag först och promenerade i bulltofta, sedan blev det en shoppingrunda på emopria med Josse. Efter det åkte vi och köpte Fishtaco och hade mys kväll hemma hos henne. 

Lördag morgon åkte jag ut till Jessica och åt frukost m henne, Loui och mamma. Sedan blev det en runda till på emporia, men handlade inget då. På kvällen åkte jag hem till Carro och hade mys kväll med henne. 

Idag söndag jobbade jag 9-18 och sedan pizza och filmkväll med Josse. 
Haha mycket mys denna helgen. Men kul att både ha umgåtts mer familj och vänner💖 

Hoppas ni får en bra vecka!


Farmor

Kan berätta hur vi berättade för Anastasia också :). 

Det som är sjukt är att jag har alltid sagt att det bästa hade varit om jag blev gravid vid hennes födelsedag för då kommer hon aldrig ana något.. 

Det var som sagt hennes födelsedag och vi hade tagit en box och skrivit i botten "Grattis yiayia (farmor på grekiska) på födelsedagen." Så hade vi lagt papper och värmeljus i den så de skulle vara lite tyngd. 

När hon öppnade och tagit bort allt som var i (kändes som det tog 3 år för henne att öppna) så läste hon texten men vi fick ingen reaktion. Vi brukar kalla henne puppes farmor så hon tänkte att det var det vi menade så hon fattade inte vad presenten var. Sedan kollar hon på Alex som ett frågetecken och jag och Alex satt på hel spänn så hon märke väl att det var något. Sedan läste hon igen och kollade på oss och utbrast Är det sant?! Så slog det henne och glädjen var total! 



Pappa Alex

Som jag skrev i förra inlägget så försökte jag ringa Alex tusen gånger när stickan visade + men utan svar. Ringde hans mobil, skrev sms, skrev på messenger, ringde på messenger. Skrev t.o.m till en gemensam kompis till oss som jobbar på samma båt som Alex men inget svar från han i heller. 

Klockan var 8 på morgonen och Alex skulle inte vakna förrens tidigast kl 12 (de längsta timmarna i mitt liv). 

Denna dagen släpptes även Ed Sheeran biljetterna som vi hade sagt att vi skulle försöka få tag i och det fick jag! 

När Alex vaknade och kollade på sin mobil och såg att jag hade bombarderat honom så blev han såklart jätte orolig och ringde direkt. Han sa inte hej utan bara VAD HAR HÄNT?! Och då sa jag att jag fick tag i Ed Sheeran biljetter! Han blev lite små irriterad och sa, har du ringt och skrivit som en idiot för att berätta att du fick Ed Sheeran biljetter?! Då svarade jag, det är en sak till, jag är gravid. Det blev helt knäppt tyst på andra sidan telefonen men efter några sekunder fick han ur sig ett Vaa, är det sant?! Han så som jag blev jätte glad! Men hans väggar på jobb är lövtunna och vi ville inte att någon skulle få reda på det, så han försökte hejda sin reaktion lite.  Han berättade att hela den dagen gick han runt i sin lilla bubbla och graviditeten var det ända han kunde tänka på. 

Detta var en lördag och han skulle inte komma hem förrens fredagen därpå, de 6 dagarna var också såå himla långa! 


Plus på stickan

Okej vi tar denna graviditet från början😊


Jag hade känt mig lite allmänt konstig i några dagar. Jag hade (vad jag trodde) mensvärk men fick ingen mens. Så gick bara runt flera dagar och väntade på att mensen skulle komma. Mina bröst ömmade också väldigt mycket, men tänkte såklart att det hade med mensen att göra. 
En annan sak var också att jag hade fått en massa finnar i pannan. Jag har nästan alltid haft problem med min hud, speciellt efter att jag la mina p-piller. Jag fick t.o.m gå på er kur antibiotika mot finnarna och de hjälpte jätte mycket. Rensade bort allt. 
Så tyckte det var väldigt konstigt när de började komma tillbaka. Speciellt i pannan, där har jag aldrig haft finnar annars. Så det var dessa 3 symptom (mensvärk, ömma bröst, finnar) som fick mig att börja fundera. Men tänkte såklart är det mensen som skulle komma.. 

Det var en fredag och jag var hemma hos min syster och berättade för henne om allt, hur jag mådde osv. Hon sa till mig, men gör ett gravtest så vet du ju svaret, så slipper du fundera. 

Så lördag morgon vaknade jag vid 8 på morgonen och behövde kissa. Tänkte att jag kissar på stickan och sedan går jag och lägger mig igen. Kissade och det blev ett + direkt, tog knappt några sekunder. Jag lovar att jag stirrade såhär😳 på stickan och började få panik. Pulsen stack och jag började prata med mig själv. Eller jag vet att jag sa högt herregud tusen gånger högt. Till saker hör också att Alex var på båten och inte hemma, så var helt själv. Började gå runt i 8or och visste inte vart jag skulle ta vägen. Försökte ringa Alex tusen gånger men hans telefon är avstäng och vet att han brukar inte vakna förrens vid 12-13 tiden. 

Ringde och väckte min syster och jag skrek bara "jag är gravid!" 
Trodde inte riktigt på testet så åkte till Apoteket och köpte ett digitalt. Kissade och visst, gravid 2-3 veckor visade den. Chocken la väl inte sig, hade fort tusen tankar och frågetecken i huvudet. Och kan erkänna att jag gjorde några fler test de kommande dagarna🙊🙊 

Så, det var hur jag fick reda på att jag var gravid. Hur Alex fick reda på det och mina närmsta får ni vänta med. Annars blir detta en hel roman. 


A lot has changed

(Skrev precis ett jätte långt inlägg men när jag skulle infoga en bild så stängdes appen ner och alt försvann😩😩 Testar ingen då)


Kommer inte ihåg sist jag skrev här men jag vet att det var längesedan. Men även fast det ibland får dagar, veckor, månader och ibland även kanske år mellan gångerna tycker jag det är kul att jag på något sätt alltid hittar tillbaka hit. 
Jag tycker det är så kul att gå tillbaka och läsa igenom gamla inlägg från flera år sedan och t ex kolla vad gjorde jag i september för 5 år sedan. 
Så även fast ni som läser är mer än välkomna hit så skriver jag för min egen skull. 

Och nu är det så att jag är GRAVID! Och jag vill jätte gärna dokumentera detta för att kunna gå tillbaka och läsa och t.o.m kanske visa mitt barn i framtiden hur mamma och pappa kände och upplevde denna stunden. 
 
Tänkte berätta allt från början om hur jag upptäckte/ misstänkte att jag var gravid och hur jag mådde, hur jag berättade, ja allt som jag kommer ihåg. Men det hinner jag inte ta nu, så det kommer i nästa inlägg. 




RSS 2.0