31a augusti 2018

Jobbig period, elr dagar. Jag vill skriva om detta för att sedan kunna gå tillbaka och tänka Wow du klarade detta, helt själv. 
Zacharias är inne i en ganska jobbig period där han inte vill/kan sova själv. Och såklart händer detta när Alex är iväg. Han brukar sova 1 och en halv timme 2 gånger om dagen och de senaste veckorna har det gått hur bra som helst. Han sover i sin vagn och man kan nästan sälla klockan efter honom att han sover i 1 och en halv timme. 
Men de senaste dagarna har tyvärr inte sett ut så. Sover bara en stund sedan vaknar han och är ledsen. Idag kunde jag inte ens natta om honom i sängen som jag annars brukar kunna göra. 

När han sover själv, det är då jag laddar om batterierna och har egen tid. Nu har det gått många dagar då jag inte har haft någon egen tid alls eller fått ladda om batterierna. Och det tar på en. 

Jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt, att gå barn har varit min högsta önskan i många år. Men ibland behöver man egen tid. Hoppas denna fasen går över snart och vi kommer in i våra vanliga rutiner som passade oss båda så bra!

5 månader (plus en vecka)

Min lilla (stora) bebis är nu 5 månader. Vart tar tiden vägen? Nu får den gärna pausas. 
Vi har hittat bra rutiner som funkar för oss. 
En dag brukar se ut såhär: Vaknar vid 9 tiden. Vaken fram till ca 12, sover 1 och 1/5 h. Vaken till 16-17 tiden, sedan sover 1 och 1/5. Vaken till 21-22 tiden. Sedan sover inför natten. 
Innan kunde han sova längre den andra perioden, men då är han vaken så himla länge. Kan vara vaken till 22-23 tiden. Jag tycker det är lite sent, vill gärna ha lite egen tid på kvällen. Fick klartecken av BVC att väcka honom/styra hans sömn lite, så han sover max 1 1/5 andra gången så att han kan komma i säng tidigare inför natten. 
 
På dagarna sover han i sin vagn, sedan sover han i våran säng på natten. 
Men såhär ser livet ut just nu, och jag älskar varje sekund (nästan iaf😂)
(null)


RSS 2.0