Fredag 27/7

Igår åkte Alex ut igen efter 4 veckor hemma. Lika tungt som vanligt. Det är mest jobbigt minuterna efter han åker, sedan är det precis som kroppen ställer om och tänker Okej, nu är det jag och Zachi i 2 veckor. 

Uppdatering om Zachi. Han sover bättre och bättre själv. SÅ SKÖNT. Han kan sova i ca 1 och en halv timme själv i vagnen på dagen. Sedan sover han en gång till runt 17-18 tiden. Då somnar han oftas i vagnen, sover 30 min sedan vaknar han och då lägger jag mig med honom i sängen och då sover han ca 30 min upp till 1 h till. 

Men vilken skillnad det är. Sist Alex var ute kunde inte Zachi sova 5 min själv. Då sov han på mig heeela dagarna. Så det går framåt😊

Inför natten är vår tuffa tid på dygnet. Han är för det mesta jätte gnällig då. Nu när han är så tung orkar/vill jag inte gå runt att natta honom. Så jag lägger honom i sängen och jag lägger mig brevid och sjunger jag lite och ammar om vartandra. Ibland går det jätte snabbt men för det mesta tar det såå lång tid och det är så gnälligt. Igår tog det 1 h tills han somnade. Man får verkligen ha tålamod. 
Sedan är han inte så bra på att sova själv på natten. Somnar han och jag går ut från rummet så vaknar han ganska ofta och jag får gå in och lägga mig med honom. 

Nu när jag är själv m honom så går jag och lägger samtidigt som Zachi. 
Under natten så vaknar han fort ganska ofta. Längtar tills han börjar sova längre😅
(null)


17/7-2018

(null)

Oj vad jag önskar att jag bloggade mer så att jag kunde gå tillbaka i arkivet och läsa. Men ska försöka att komma igång igen. 

Zachi är nu lite mer än 4 månader (4 månader och 10 dagar). Han blir mer och mer en person med personlighet. Det bästa han vet just nu är sin egen röst. När han är vaken så "pratar" och sjunger han non stop. De sa på BVC att han antagligen kommer att börja prata tidigt, man kan ju hoppas :). 
Han tycker fortf inte om att ligga på mage, max 5-10 min sedan blir han förbannad. Och ska jag vara ärlig så är vi ganska dåliga att lägga honom på mage.. ngt vi måste bli bättre på! 

Amningen.... något som har funkat sååå bra från dag 1 har nu blivit katastrof. 
Han hade svårt att ta flaska innan så vi har övat regelbundet med det för att jag ville iväg på 2 konserter i sommar. Tillslut trillade puletten ner för honom och han lärde sig att dricka ur flaska. Men i takt m att han lärde sig flaska har han velat ta bröstet mindre och mindre och idag så till och med tvär vägrar han ibland. Och han har fått smak för ersättningen. Han vill inte ens ha min mjölk k flaska utan det ska vara ersättning.  
Är jätte ledsen över detta för har verkligen älskat att amma och det har ju varit så smidigt att ha maten färdig i perfekt temperatur med sig över allt. Nu tar han bröstet när han är trött och vill mysa lite. Men är han vaken så vägrar han. Och desto mindre han äter desto mindre mjölk kommer i brösten. Så måste pumpa för att hålla igång mjölkproduktionen. 

Oj, långt inlägg. Men ja, mycket som händer just nu. 

RSS 2.0