06:39

Happ... 
Gissa när jag vaknade idag.. kl 4. Och nej det var inte Z som väckte mig, han ligger fortf och sover i sin säng. Utan jag vakna helt av mig själv och har inte heller kunnat somna om. 
Jag har lyssnat på poddar kollat youtube osv. 

Jag kommer ihåg att jag hade sömnlösa nätter när jag var gravid med Z också, men då hade jag inte en ett åring att ta hand om en hel dag sen efter. Så får se hur denna dagen blir. Men som tur är så är Alex hemma, så tror nog att jag kan gå iväg och vila ett tag om det behövs. 

Men en ganska dum dag att inte få någon sömn. Det är nämligen så att Corre fyller 25 idag, så vi ska fira henne. Men som sagt, förhoppningvis så kommer jag kunna gå iväg och vila något idag. 
Nu ska jag försöka få lite sömn, vet inte om det kommer att gå men hoppas! 

Förskola.

Det har varit med lite oro vi har tänkt på förskola av många anledningar. Vart kommer han hamna? Det är känt att i Malmö kan man hamna vart som helst för det är så fullt. Kommer förskolan vara bra? Ja det är ju också ett samtalsämne att förskolorna i Malmö är så överbelastade så barngrupperna är så stora och det är kaos. 
Och såklart, kommer jag ens kunna lämna Z till helt främmande människor? 
Men förskola behöver han, det är bra för honom. Och nu med ett syskon påväg så kommer jag behöva lite avlastning. 

Jag och Alex pratade om det senast idag om att vi var oroliga. Vi har sökt 5 st, men vi vet egentligen ingenting om dem. Vi har valt de som ligger nära för att vi vill kunna promenera till dem. 
Vårt 1a val blev vi tipsade av av en kompis som är förskolelärare. Hon sa hade jag bott där ni bor så hade jag valt den. 

Idag så fick jag ett mejl... han har kommit in på vårt 1a val!! Först blev jag SUPER glad sedan började jag gråta😂 för det har gått så snabbt. Om 4 månader så börjar min lilla bebis på förskola och denna mamma ledigheten vart över..
Vi är såklart jätteglada över att vi fick där vi ville, känns så bra och hoppas den nu är så bra som vi har hört😊


Tand

Inatt när Z gnällde till och jag skulle bära över honom till vår säng var han såå varm. Var helt säker på att han hade feber, men ville inte ta tempen på honom för ville inte att han skulle vakna till. 
Han sov jätte länge inatt, somnade 20 och sov till 9 på morgonen. 
Han var fortf varm imorse och tog tempen på honom, den visade 38,3. Han har varit väldigt gnällig idag och tagit sig över munnen. Han har inte heller velat äta, vilket annars är en stor favorit. Så vi är nästan helt säkra på att det är en elr flera tänder på g. Om det inte är det så har vi ingen aning om vad det kan vara. Hans temp har legat på samma hela dagen.. 

Förhoppningvis är det lite bättre imorgon! Stackars liten❤️


När man skryter

Var och träffade Petri tjejerna igår hemma i Johannas nya lgh, så lustig att ALLA i gänget har flyttat inom ett år. 
Astrid fick barn för 1 månad sedan så det blev naturligt mycket barn snack och jag skröt lite om hur bra Z sover på nätterna. Senaste veckorna har han sovit i minst 12 h i sträck. Men det skulle jag inte gjort för inatt så tyckte han att det var en jätte bra idé att vara vaken mellan 4-6.. puh denna mamman var inte pigg   Men som tur är så slapp jag/vi gå upp. Gick bra att bara ligga bredvid och höra på hans jollrande.. 

Så nu är kl snart 9 och han sover fortf.. inte konstigt när man är pigg och vaken kl 4😴
(null)



Somna i egen säng

Z har nästan sen dag 1 sovit med oss i sängen. Fast det var vi som "lärde" honom det. I början sov han i ett babynest bredvid sängen och det gick hur bra som helst. Men sedan kom han i en period då han ammades ganska ofta och då orkade jag inte lägga över honom i sitt nest igen, utan då lät jag honom sova vidare bredvid mig. Sedan vande han sig vid det och ville inget annat. 
För ett par månader sedan testade vi att försöka natta honom i egen säng, men det gick absolut inte, han bara gall skrek, så vi gav upp ganska snabbt. Och varken jag eller Alex tyckte det var ngt negativ med att han sov i vår säng, har alltid tyckt att det var så mysigt. 

Men nu när vi fick reda på att Z ska bli storebror har vi fått tänka om lite. För bebis ska ju också ammas och kmr säkert vilja bli ammad ofta, så då blir det lite trångt i sängen. Så för drygt 1 vecka sedan så bestämde jag mig för att försöka igen att natta honom i sängen. Så att han iaf somnar där, sedan när han vaknar på natten (vaknar han under tiden jag är uppe så nattar jag om honom i sin säng) så tar jag upp honom. Och förhoppningsvis så kommer han sova längre och längre i sin egen säng och målet är såklart hela natten. 
Och hör och häpna, det har gått så bra! Knappt ngt gnäll alls!! Inatt sov han i sin egen säng från 20:30-4:00, rekord! 
Tror med vissa saker måste man vänta ut tills de själva är redo. 

Från att inte ha kunnat sova någonting själv, varken dag elr natt så sover han nu utan några problem i sin vagn på dagarna och sin egen säng kvällarna (inte nätterna än riktigt)
(null)


Pappa upp i dagen

Har redan börjat märka att Z är mer och mer lil sin pappa, både i utseende men nästan mest i sättet. Hans temperament är helt klart från den grekiska sidan, hur lugn som helst, tills han inte är det😂 Kan få utbrott av minsts lilla. 
Och han gillar att sova.. han kan vara vaken länge, men när han väl har somnat är han som en klubbad säl. På dagarna kan det ta upp till 45 min för honom att vakna till. 
Och nu ligger jag brevid honom i sängen och väntar på att han ska vakna.. han har sovit från 20:30 igår och nu är kl snart 8:30.. Gillar att sova, precis som sin pappa☺️
(null)


RSS 2.0