Mors dag

Idag är det mors dag, min andra då jag har äran att få vara mamma till mitt liv, mitt allt. 

Vi började dagen med att överraska Anastasia med frukost hemma hos henne. Hängde där till kl 16 ungefär. Sedan åkte jag och Alex och röstade. Har dålig koll på EU om jag ska vara ärlig, men jag gjorde en valkompass och gick efter den och magkänslan. Tycker det är viktigt att rösta, inget man ska ta för givet att vi lever i en sådan bra demokrati som vi gör, det ska vi hedra och värna om. 
Åkte sedan hem till store farmor (Alex mormor och morfar) så käkade vi middag där hemma. 

Åkte hem vid 20, Z var så trött. Han sov knappt 1 h idag på dagen. Har har det lite kämpigt nu med många tänder som är på g, förkyld och hosta. Och som grädde på toppen vaknade han precis i nattskräck. Har hänt någon gång innan och det är så hemskt/jobbigt. 
Det är att han vaknar helt otröstlig och bara slänger sig åt alla håll. Man får ingen ögonkontakt m honom och går inte att prata med/lugna. Det är bara att vänta ut det.. höll på i ca 15 min och nu har han precis somnat om. Hoppas han får sova nu❤️
(null)



Underbart

Det är så underbart när Alex är hemma! Och så lätt att hitta på saker. Visst det är lätt när jag är själv också, men åker jag själv någonstans har jag liksom ingen att prata med.. men som idag ville vi ut i det fina vädret och äta glass. Först åkte vi till småbåtshamnen, men där blåste det lite mkt. Så åkte till folkets park, köpte glass, sedan gick vi en runda i parken. Det var så mysigt❤️ 

Nu har Z precis somnat efter ett bad. Kl är 19:42, tror nog aldrig att han har somnat såhär tidigt inför natten innan. Tycker det är skönt när han kommer i säng i tid. Då får man en hel kväll för sig själv/ för oss själva. 

(null)


Andra dagen D är här

Egentligen skulle dagen D varit i fredags (att Alex skulle ha kommit hem) men det gjorde han ju inte.  Så planen är att han ska komma hem idag. Men jag tror inte på det förens han skriver/ringer och säger att han är påväg. 
Ska bli så skönt att få hem honom. Att ha sällskap igen. 

Det är inga problemen med att vara själv m Z. Det ända som kan kännas lite jobbigt är ensamheten, att inte ha någon att prata med. Visst pratar jag m Z, men blir inte alls samma sak. Tror att det kommer kännas mindre ensamt sen när Z är äldre och man faktiskt kan prata och får svar ifrån honom. 

Men jag märker att det blir tyngre och tyngre med tanke på graviditeten. Jag är inte lika smidig längre och upp och ner från golvet hela tiden tar på krafterna. Och nu är jag "bara" i v 24.. 

Ska snart väcka Z, sedan drar vi till öppna så han kan få leka av sig😊

Även fast det ska bli skönt att få hem Alex är det mysigt när det bara är han och jag. Inte länge till det bara är han och jag.. snart kommer lillasyster elr lillebror, det kmr också såklart att vara jätte mysigt. Men passar på att mysa extra mycket med min prins. 
(null)


Snubblar på mållinjen.

Var så glad över att det är tors, bara 1 dag till Alex kommer hem... sedan ringer han och säger att personen som ska komma och avlösa honom är sjuk så han måste stanna till på tis. Happ.. och inte får han vara hemma sina 2 veckor ihäller utan han ska åka ut den planerade dagen.

Suck

Days like this

Vissa dagar är bättre än andra, vissa dagar är rent ut sagt svin jobbiga och man längtar tills det är dags att gå och lägga sig.. Men inte idag. Jag och Z har haft en helt underbar dag. Vi har verkligen inte gjort något speciellt. I fm försökte jag dammsuga lite, det gick sådär. Z jagade dammsugaren och stängde av den.. slutade med att jag fick sätta honom i sin säng (skrikandes) och jag tog det värsta. 

Sedan åkte vi till öppna förskolan så han fick röja lite. Hem lunch, nap för honom. 
Sedan var vi ute en sväng i det fina vädret och efter det har vi bara varit hemma. Så abslout inget spec idag. Men han har varit på bra huär, vi har lekt massor och ja det har varit såå mysigt. 
Nu har han precis somnat, min lilla prins! 

Det är lätt för mig att gå in och skriva här när det är jobbigt, men ville även skriva när jag/vi har en bra dag för att även minnas och dokumentera dem💕
(null)


Äntligen.

Nu är Z ögoninflammation äntligen borta. Elr det var lite svullet imorse, men man är nästan alltid liten svullen om ögonen när man vaknar. Och under dagen så har allt försvunnit. 
Det har varit ganska tråkigt att ha fått hålla sig inne hela veckan. Men vill att han ska bli bra så fort som möjligt och man vill inte smitta andra. 
Men imorgon då kan vi börja träffa folk igen. Både jag och Z klättrar nästan på väggarna här hemma. Var faktiskt en sväng på Empan idag bara för att lämna huset lite. 

Denna bilden är från igår, då var det fortf ganska svullet.. 
Min älskling, mitt hjärta spricker nästan så mycket jag älskar dig. Du är allt!
(null)


Sjukhuset.

Vilket dygn.. 
Igår började Z ögon se lite irriterade ut, tänkte att det kan vara en början till en ögoninflammation elr så har har bara kliat lite hårt. Hans allmäntillstånd var som vanligt. 
Han sov bra inatt, men sen när vi vaknade imorse, HERREGUD säger jag bara. Asså ni skulle sett honom, jag fick panik. De var så svullna, röda, helt bombade med var så stackaren kunde inte öppna sina ögon! 
Fick som sagt panik och visste inte riktigt vad jag skulle göra. 
Började med att försöka tvätta bort det värsta av varet, inte så lätt när Z skriker och sparkas (ja såklart är jag själv hemma). 

Ringde sedan 1177 och se sa att jag skulle söka vård. Ringde sedan jour vårdcentralen och berättade och de sa att jag skulle komma in. 

Ringde Anastasia och hon följde med. Väntade ca 1 och en halv h sedan fick vi träffa läkare och han sa att det var en kraftig ögoninflammation. Han skrev ut ögondroppar till honom m antibiotika i som han ska ta morgon och kväll. 
Ja i i de dropparna är inte det lättaste kan jag säga.. men jag kämpar på. 

Det har redan blivit mkt bättre så skönt att det går åt rätt håll. Hoppas inte han ser ut som han gjorde i morse imorgon.. 

Min stackars lilla älskling, hans första besök hos läkaren💔

Detta var imorse efter att jag hade tvättat hans ögon. 
(null)

När vi var och hämtade ut hans medicin. Helt svullen om ögonen stackaren. 
(null)


Skuldkänslor.

Hur mycket "skada" tar barnet (i magen) av att jag äter onyttigt? 
Är ganska dålig på att äta frukt och grönt..
men desto bättre på att äta godis och skit. 
Får så dåligt samvete, måste bli bättre på att få i mig lite frukt och grönt, men det är så svårt när det ändå man är sugen på är allt som är onyttigt.. 

Här är förresten bild på min lilla älskling i magen. Ska bli så kul att få reda på vem som gömmer sig där inne
(null)


RSS 2.0