Vi har köpt hus!

Var börjar man? 
Vi var och kollade på detta huset för ganska längesedan första gången och vi båda gillade direkt. Det uppfyllde nästan alla våra krav som vi hade. 
1) Det var enplans 
2) Trädgården är i rätt väderstreck 
3) Det är en lagom stor trädgård med noll insyn och Puppe kan springa där fritt utan att någon ser henne (kan sno henne), hon kan inte rymma. 
4) Huset är lagom stort (123 kvm). 
5) Läget. Vi båda ville bo kvar i Malmö. Både jag och Alex har kunnat cykla in till stan när vi ville och det vill vi även att våra barn ska kunna göra. Jag och Alex har alltid trivts i gullvik så där och på kulladal är var vi har kollat hus mest. 

Men när vi kollade på huset första gången hade vi inte sålt vår lgh, inte ens kontaktat någon mäklare. Så vi kände att vi inte riktigt var i något läge att köpa. Vi visste inte hur lång tid det skulle ta att få sålt vår lgh, hur mkt vi skulle få för den osv. 
Vi tog tag i det ganska så snabbt, men tänkte att huset antagligen inte kommer att vara kvar. För alla andra hus vi har kollat på har antigen stuckigt i budgivning eller blivit sålt jätte snabbt. 

Säljandet av vår lgh gick super snabbt, på bara någon dag var den såld. Vi kollade på hemnet och huset fanns kvar. Ringde mäklaren och sa att vi ville titta på det ingen. Denna gången gillade vi det ännu mer! Åkte hem och smakade på det. Det låg ett bud på 3,5 som säljaren inte hade accepterat. Vi bestämde oss för att lägga 3550000, men det budet accepterades inte heller. Vi la 3,6 och mäklaren ringde tillbaka (detta var en fredag) och sa att de ville ha mer. Men då sa Alex att nä nu har vi nått våran gräns och då svarade mäklaren, okej kan ni skriva papper på måndag. Vi fick huset!!

Tro det eller ej, men jag tog den korta verisionen nu. Det är kryddigt att köpa hus, spec samtidigt som man håller på att sälja sig en lgh och samtidigt håller på att flytta in i sin nya lägenhet. Puuh, det har varit mkt nu. Men nu börjar det lugna sig. 

Den 9e feb är det inflytt, som vi längtar! 
(null)

(null)


Oro

Kommer oron någonsin att försvinna? 
Ända sedan jag blev gravid har jag varit orolig fram och tillbaka, orolig över bebisen. Iböjan var jag så rädd/orolig varje gång jag skulle gå på toaletten att jag skulle hitta blod i trosan. Efter 12 veckors sträcket försvann den oron, men det är ändå 12 veckors av ett oros moment x antal gånger om dagen (man kissar helt ofantligt mycket när man är gravid) 

Efter 12 veckors sträcken kom en lugn period "puh, bebisen klarade sig de mest kritiska veckorna". 
Sedan omkring vecka 18-19 började jag känna sparkar. Och sen dess har jag känt sparkar varje dag och jag är typ beroende av dem. Jag måste få känna sparkar så ofta som möjligt och helst när jag går och lägger mig. 

Igår kväll när jag gick och la mig kände jag inga spakar och direkt blev jag orolig. Men lyckades ändå att somna. Nu har jag precis varit uppe och kissat, klockan är 3:58. Jag bestämde mig för att inte somna om förens jag har känt något. Låg i evighet och tillslut blev jag otålig och började trycka på magen för att väcka bebisen. Tillslut kom äntligen min drog, det jag är beroende av, sparkar. 
Men det kändes ju som en evighet innan man känner något och man hinner tänka en miljon hemska tankar.. ush, denna oro som jag tyvärr aldrig tror kommer försvinna. Jag kommer nog förevigt vara orolig över mitt barn. 

Nu ska jag försöka somna om.. klockan ringer om 3h.. 

Fullt upp!

Dessa dagar, veckor har varit helt kaotiska, tror aldrig att det har hänt så mycket på en och samma gång i mitt liv. 

1)Vi har sålt vår lägenhet och det är ganska mycket med det. Det ska vara tillsyn, säga upp försäkringar, adressändra osv. 
2) Vi har flyttat in i vår nya lgh. Och alla som har flyttat vet hur mkt jobb det är med det. Packa, flytta, packa upp, skaffa nya försäkringar, el abennomang, bredband, listan går on and on and on
3) VI HAR KÖPT HUS! Men tänkte skriva mer om det i ett annat inlägg. Allt är inte helt 100 än. Men ja, ni kan ju bara tänka er hur mkt det är med det. Vi har besiktat det och det visade några saker som vi inte visste om så vi var tvugna att ta dit VVSare, elektorer för att dubbel kolla några saker. 
4) Jag har blivit sjukskriven 50% pga ryggen, och såklart så ska det klydda med jobb
5) Ja jag är gravid, det är BM träffar och sådant som hör till. 

Ja nu har jag inte ens tagit upp allt, men det är så mycket och det är så mycket hela tiden. När man tror man har bockat av allt så kommer man på en ny to-do lista med 10 nya punkter. 
Men jag lovar att när allt har lugnat sig ska jag försöka få tillbaka mitt liv😅

RSS 2.0