Jul

Nu är allt julfirande över för detta året. Tycker alltid att det känns lite sorgligt när allt är slut. Men en sak är iaf säkert, julen har fått en helt ny innebörd sen jag fick barn. Att få se julen genom Zachis  ögon har varit helt magiskt. Och jag tror att det bara kommer bli roligare och roligare desto äldre de blir. 

Vi har firat jul nu i 4 dagar, nu är det två lugna dagar sedan är det dags för nyår. Sedan är detta året slut. Det är galet så fort det har gått men det har hänt så mycket stora saker detta året. Graviditet,Leonidas föddes, Zachi har börjat förskola osv. 
Med 2020 ser jag mest fram emot att få se mina barn växa och utvecklas och se bandet mellan Zachi och Leo bli starkare. 

Vaccin

Igår var det dags för Leonidas att få vaccin. En oral och två sprutor. Det gick hur bra som helst. Skrek lite men gick över snabbt. Sedan sov han typ hela dagen. De stunderna han var vaken var han inte så nöjd. Första gången sen han kom som har var lite gnällig. Men idag tycker jag han har varit som vanligt. 

Bara några få dagar kvar till jul nu och vi vet fort inte var vi ska fira. Antigen ska vi vara här hemma med grekerna elr ska vi fira med min familj. Men jag tror att det blir med min familj, om det inte är för sent att säga till dem.. Vet inte om de har hunnit börja handla/laga maten än. Aja vi får se. Så länge jag får vara med Alex och mina söner är jag nöjd!

16e december

Alex är hemma och det är såå skönt! 
Vi överlevde de 2 veckorna han var ute, men de var låånga! Nu ska han vara hemma i 3 veckor och jag ska njuta av varje sekund. 

Leonidas har varit lite dålig idag.. han har kräkt extremt mkt. Han kräker alltid mycket men idag har det varit helt galet. Och så har han inte varit så nöjd. Han har inte skrikit men inte varit den glada lilla bebis som han brukar vara. 
Firade jul m tjejerna igår och vi åt julmat. Vet inte om det är något av vad jag åt som har orsakat det, men isf vet jag inte vad det skulle vara. Men det är nästan så att jag hoppas att det är något jag har ätit för då borde det vara över till imorgon. 
Vi får se.. Men det är så olikt att se honom såhär, för han brukar alltid vara nöjd/glad. 

Nu har båda barnen somnat och det blir nog en tidig kväll för mig med😘

1 heldag

1 heldag kvar, sedan kommer äntligen Alex hem. Det har varit väldigt långa 2 veckor måste jag erkänna. Men jag tycker ändå det har gått bra. Jag har fått mycket hjälp av Anastasia och det är jag så tacksam för! 
Men fast att det har varit tufft ibland och kört ihop sig totalt så tycker jag det har gått bättre än jag trodde. Innan Leo kom var jag väldigt orolig för hur jag skulle klara det. Men allt går! När allt kör ihop sig tänker jag "this shall pass". 
 
Nu ska Alex vara hemma i 3 veckor, men jag vet att de kommer flyga iväg, både jul och nyår. Sedan ska han bara jobba en vecka vilket är skönt, sen hemma 4.. så verkligen lyx veckor framför oss😊

Nattning

Ikväll var det lite kruxigt med nattningen. De lägger sig ungefär samma tid på kvällen. Är någon här och hjälper mig går det bra. Då kan jag ta ett barn i taget. Men ikväll är jag själv.
Fick ha Leo i babysittern när jag gav Z flaskan. Sedan fick jag amma Leo bredvid Z säng så han blev groggy. Sedan hade jag Leo i famnen. 
Typ precis när Z håller på att stänga ögonen fiser/bajsar Leo jätte högt. Sen ser jag att han håller på att somna, vill ju inte att han ska somna med bajs. Så säger till Z att jag måste byta blöja. Men när jag lämnar rummet så blir han ledsen..
 
Tillbaka i rummet har jag Leo i famnen, visst han är bara 2 mån, men han är en knubbis så det är så tungt att hålla honom och sitta och vagga på en trästol. Så skrev till Alex att vi måste köpa en gungstol. 
Min arm håller på att gå av och Z har precis stängt ögonen så jag går ut. Men hinner inte utanför dörren innan Z ställer sig upp och kallar.. 
Lägger Leo i sin säng och han sover vidare som tur är. Hade likabra kunnat vara att han börja skrika när jag la ner honom. 

Råkade gå ut i rummet för snabbt en gång till. Så nu har jag suttit här ett bra tag sen han somna. Ville bara skrika klart detta inlägget så jag kan gå tillbaka och läsa detta och ge mig en klapp på axeln. 

Nu hoppas vi på en bra natt, för inatt blev det inte mkt sömn..

Tjatig

Innan kändes det som om jag bara skrev om amningen och nu har det gått över till Leos söm.. men asså den ungen har slutat att sova? Idag har han max sovit sammanlagt 2 h! Är inte det sjukt lite för en 2 månaders bebis. Det är bara 1 h mer än vad Z sover om dagarna och då sover Z hela nätter ca 12 h i sträck. 

Är såklart jätte orolig och googlar som en dåre men hittar inget. Han är nöjd och glad men fattar inte hur han kan sova så lite? 
Jag är orolig över att han kan ta någon skada av det, men det säger mamma att han inte kan. Åh denna oron.. lätt det jobbigaste med att ha blivit förälder är denna oron. 

Hoppas han sover bra inatt, både för min och för hans skull. 

1a advent

Natten var inte bra. Leo vaknade 1 gång i timmen- en gång vartannan timme. Sedan tyckte han att vi hade sovit klart 6:30 så då var det bara att gå upp. 
Han var hur glad som helst och vi satt i soffan och snackade i någon timme. 

Z sov till 9:30 så han är typ helt omöjlig att natta nu på dagen.. 
Leo hade somnat innan Z vaknade. Så efter att Z hade vägrat frukost så satte jag honom framför babblarna och jag hoppade in i duschen. Tog någon min sedan hörde jag att Leo började gnälla. Försökte att inte stressa i duschen för vet om att det inte är farligt för dem att skrika lite, men lättare sagt än gjort. 

Efter dusch var det dags för bak och det gick faktiskt bra. Båda barnen var vakna och nöjda. 
Ttycker det är lättare att göra saker när de är vakna, för när Leo sover är jag så stressad över att han ska vakna. 

Nu sitter jag och försöker natta Z som vägrar att somna. Men jag vet att han aldrig hade klarat att vara vaken en hel dag och vi ska iväg till pappa sen och fira 1a advent så han behöver sova. 


RSS 2.0