31a mars

Det händer så lite men ändå så sjukt mycket. 

Vet egentligen inte vad jag ska skriva men jag känner att jag behöver uppdatera för min skull.
Är det något jag ångrar är att jag inte skrev mer när Z va liten. Hur var han, hur sov han, hur åt han osv. Jag kommer inte alls ihåg och det tycker jag är jätte synd. 

Leo sover fortf dåligt, men vissa nätter är "bra". Då äter han 2-3 ggr. Men som inatt var vi tillbaka till 1 gång/h. Vet inte vad det beror på, fryser han, är han varm, hungrig, vill ha närhet? Ja listan kan göras lång. 

Ikväll nattade jag som vanligt, amma sedan ner i sin säng. Men han somnade inte riktigt. Låg och vände och vred, gnällde från och till. Han sov så länge jag nynnande och buffade på hans rumpa. Men så fort jag slutade så började han igen. 
Tillslut gjorde jag en flaska ersättning till honom. Han åt ca 50 ml Sedan somnade han. Vet inte om han bara ville snutta (han tar fortf inte napp) elr om han var lite hungrig. 
Tänker att jag ska byta ut kvälls amningen till flaska ist. De håller ju sig mättare på det sägs det. 

Har även fått tipset om sleep feeding. Det är att ta upp och matar när de sover det sista du gör innan du själv går och lägger dig. Har gjort det 2 kvällar, första natten funkade det jätte bra. Då ammade jag vid 22:30 när jag gick och la mig, sen vaknade han inte förens 2:30 för "första" matningen. 
Men inatt när jag gjorde det var det ingen skillnad, då vaknade han stup  kvarten.. Ger det några nätter till och ser om det gör någon skillnad. 

27e mars

Sitter just nu och nattar Z. Har suttit här inne ett bra tag och han verkar inte super trött, så detta kan nog ta en stund😴 
 
Är själv också ganska trött. Leonidas sover bättre, men bättre betyder inte bra. Han vaknar ca 3 ggr på nätterna och då ammar jag honom för då somnar han om typ direkt. Men han är så morgonpigg. Han vaknar ALLTID innan kl 6. Imorse gick vi upp 5:50, igår var det 4:50... Så dels att jag är uppe ofta på nätterna plus att jag är uppe svin tidigt gör att jag är heelt slut på kvällarna. Klockan är nu 21:15 och mina ögon går i kors.. 
 
Vi bytte säng till Leo. Han hade en side by crib och den var ganska liten. Så han kunde inte vända sig utan att ta emot kanterna. Så tror faktiskt att det var det som bidrog med att han vaknade så ofta på nätterna, att han bara ville vrida på sig men inte kunde. För sen när vi bytte säng och han fick Zachis så har det blivit lite bättre. 

Alex håller på att bygga en ny säng till Z. Så just nu har han resesängen. Men förhoppningsvis blir hans säng klar snart. 

25e mars

Idag gjorde jag något jag inte har gjort på över ett år.. jag var hos frisören! Går till en av mina bästa kompisar Louise och hon är såå grym! 
Vi tog bort min utväxt som var ca 10 cm lång. Klippte av det slitna, sedan gjorde vi det även lite mörkare så att jag inte ska få lika markant utväxt.
Åh det var så härligt att bara sitta i stolen och bli ompyssla. Första gången jag var ifrån Leonidas i mer än ett par minuter. Men det hade gått hur bra som helst😊

Sen ikväll så har Emil varit här. Lollo, Simon och Mio kom också. Vi åt middag och såklart var vi tvungna att göra våfflor på våffeldagen. 
 
 

24e mars

Dagarna rullar på.. och ännu snabbare nu när Alex är hemma igen. 
Vi har haft Zachi hemma från fsk nu mån och tis. Vet inte hur vi kommer göra i fortsättningen. Han är helt frisk så han kan gå. Men samtidigt känns det dumt av någon anledning att lämna honom när vi är 2 hemma i dessa tider. Så jag tror nog att vi kommer fortsätta att ha honom hemma. 

Tänkte att jag nog kommer ringa förskolan och prata med de imorgon och säga att vi har nog honom hemma dessa 4 veckor Alex är hemma. Men vill ju höra hur de tänker/tycker också. 

 

16e mars

Happ, känns som Corona grejen bara blir värre och värre för varje dag som går. Jag tror att skolorna kommer bli stängda innan veckan är slut. 
 
Zachi är iaf helt frisk nu, snuvan är borta så jag får lämna honom på fsk. Men Anastasia och Corre är lediga så så länge de är med mig så kommer jag hålla honom hemma. 
Sedan får vi se hur vi gör sen när Alex kommer hem. 

Som vanligt sover Leo dåligt, men inatt var det ännu sämre. Han vaknade ca var 30e minut😴 han har lite hosta nu, hans andra tand har precis brytit igenom och han har inte bajsat på 2 dagar. Så jag vet inte vad, eller om det är allt som ställer till det. 

Har ju börjat ge honom lite att smaka. Men nu när han inte har bajsat så har han bara ammats och fått plommonpuré. Förhoppningsvis släpper det imorgon🙏

15e mars

Det är långa dagar när man är själv med båda barnen. Och imorgon ska jag ha Zachi hemma från fsk. Inte för att jag är rädd för corona, men Zachi är lite snuvig och jag hörde precis Stefan Löfven säga att man ska stanna hemma om man har snuva, hosta osv. Jag VET att Zachi inte har Corona, men vill inte komma till fsk och sedan skickar de hem oss igen för att Zachis näsa rinner lite. Då är det bättre att vänta tills han är helt frisk och ha ryggen fri. 

Detta är helt sjukt om ni frågar mig. Hur och VARFÖR är det en sådan hysteri, jag fattar inte det?! Är det något jag har missat?

14e mars

Ändrade planer. Dagen började bra (dock tidig. Leo vaknade 5:45) Efter frukosten mötte vi upp Stina, Bastian och Isak på lekplatsen i det fina vädret. Barnen fick leka av sig och jag och Stina satt och pratade i solen.
Vid lunch gick vi hem och pappa kom över och lagade mat till oss. När jag skulle byta blöja på Z tyckte jag att han kändes varm. Tog tempen på honom och han hade 37,8. Precis på gränsen till feber. 
Planen idag var egentligen att Z skulle sova hos sin farmor och jag skulle träffa mina tjejkompisar. Men nu i corona tider så vågar man inte ta några risker. Så avbokade med tjejerna och ringde farmor och berättade som det var. Så istället blev det en mysig hemma dag med mina pojkar❤️ 

Han hade ingen feber nu ikväll, så vet inte vad det är. Men till 99,99% är det en helt vanlig förkylning. 

12e mars

Håller på att avvänja Leo vid att somna vid bröstet. Elr att använda bröstet som nattning. Elr jag gör det fortfarande. Det sista jag gör innan han somnar är att amma honom för att jag vill att han ska somna så mätt som möjligt. 

Vaknar han efter en kort stund så har jag innan ammat igen, inte för att han är hungrig utan för att han somnar direkt när han får bröstet. Men detta vill jag alltså sluta med. Är inte redo med att sluta med det än under natten, för då gör jag det som är lättast, amma. Just nu orkar jag inte den fajten. 

Nu ikväll har det verkligen varit en kamp. Han somnade vid 18:30 som vanligt. Sov i ca 30 min och sedan vaknade han. Visst det händer mycket nu. Det som ställer till mest nu är nog tanden, för han har blivit snuvig av det och är täppt i näsan. 
Jag visste att han hade ätit bra innan han somnade så han var inte hungrig. Så var helt bestämd med att han skulle somna utan att amma och oj vad vi fick kämpa. Det var mycket skrik och många gånger trodde jag att han hade somnat men några sek började han skrika igen..  
 
Nu har han sovit ett tag, så håller tummarna att värsta fajten för ikväll är över. Sen inatt det väl tillbaka att amma 1 gån/timmen. 

11e mars

Natten blev bättre än vad jag trodde den skulle bli. Zachi hostade jätte mycket de första 2 h när jag hade lagt honom. Men sen så slutade han hosta och hostade ingenting under natten? Fattar ingenting? Men det kan ju vara så att det var ret hosta han hade och då kanske det försvinner när man väl har somnat. 
Idag har han knappt hostat något, så hoppas den är borta nu. 

Och Leo sov helt OK. Helt ok för Leo är att vakna vartannan timme. Men det är ju dubbelt så bra som varje timme som det annars är.. 
Men eftersom att jag trodde att natten skulle vara KAOS så är jag väldigt positivt överraskad. 

Åh jag måste sluta bry/oroa mig om hur saker och ting kanske blir. Det blir vad det blir och det är bara att göra det bästa av situationen och gilla läget. 

10e mars

Hosta hosta hosta. Zachi har fått sådan jobbig hosta och den är som värst när han ligger ner. Var en timme sedan han somnade och han har typ hostat konstant sen dess. Sitter just nu inne hos honom för han hostar så mycket så han vaknar.. stackare.. 
 
Gröten Leo fick igår kväll gjorde inget med hans sömn, han vaknade fortf 1 gång i timmen.. ska försöka att sluta natt amma sen när Alex kommer hem. Har läst lite om det och man ska helst låta sin partner om man har en ta bebisen på natten när han vaknar för att han inte ska lukta sin mamma för han förknippar det med mat. 
Och just nu är Leo inne i ett åskmoln OCH han håller på att få tänder. Ena tanden är uppe och den andra bredvid håller på att spricka igenom. Så väntar tills det lugnar sig lite. 

Nu väntar en sömnlös natt med ett barn som hostar konstant och ett barn som vill äta konstant..

9e mars

Oj vad tiden går snabbt när Alex är hemma.. de veckorna bara flyger iväg. 

Måste börja med att nämna att min lilla älskade underbaraste Zacharias blev 2 år i lördags. Samtidigt som det känns som han alltid har funnits i våra liv föralltid kan jag inte fatta att han redan är 2. Kommer ihåg dagen jag fick reda på att jag var gravid med honom som om det vore igår. Mina lyckligaste ögonblick i livet är med mina barn. 

Vi hade kalas för honom i lördags och han fick så mycket paket, tårta chips, godis. Ja, det verkligen lös om honom så lycklig han var. Det bästa av allt var att Alex tog extra ledigt så han kunde vara med och fira honom. 

Annars är livet ganska oförändra. Leo sover lika dåligt som vanligt.. har bestämt att försöka gå över till gröt/ersättning på kvällarna och se om det hjälper. Han fick lite gröt nu ikväll, bara några skedar. Sedan blandade jag en ersättning. Men han ville inte ha flaska. Så testade att amma, men han ville inte ha bröstet heller. Så han måste ha blivit mätt på den gröten han fick. 
Jag tror inte att det kommer göra någon skillnad. Men man kan ju hoppas! 

RSS 2.0