27e april

Det har gått ett par dagar, men det har inte hänt så mycket. 
Leos sömn är fortf helt oförändra.. suck.. och de senaste dagarna har han varit pigg och glad kl 5. Det är bara att koka starkt kaffe och gilla läget. 

Men vi har fått in jätte bra rutiner på dagarna. Leo vaknar som sagt mellan 5-6. Sedan väcker jag Z kl 8 om han inte har vaknat innan (det brukar han inte ha gjort) 
Leo sover sin första tuppis kl 9 till ungefär 10:30. Då brukar vi vara ute på olika lekplatser.
Vi äter lunch kl 12. Sedan sover Z vid 13 tiden. Han får sova i 45 min. 
Leo sover sedan sin andra tuppis vid 14 tiden och får sova max till 15:30 (men funderar på att korta ner den till 15). 
När Leo sover sin andra så får Z sitta med paddan för att det ska vara lugnt här hemma. För då sover Leo inne i sin säng. Det sägs att det är bra för att vänja honom vid sängen och förhoppningsvis sova bättre i den på natten..
 
Så ja allt är bra. Får man klaga på något är det fortf Leos sömn. Men ja, känns bättre att bara gilla läget. Att jag tänker på hur lite jag får sova gör mig inte piggare.. snarare bara tröttare. 
 
 

19e april

Med fortfarande minus hundra tals timmar på sömnkontot har vi ändå haft en bra dag här hemma. I fm var vi ute tills det var dags för lunch. Och efter lunch hände det som aldrig har hänt innan, Zachi somnade själv. Satt i rummet som vanligt, men Leo var hur pigg som helst, så han "snackade" på och Z kom inte till ro. Så sa till Z att jag går ut, är utanför med Leo om det är något. Utan ett pip så bara somnade han. Min stora kille❤️ 

Sen i em/kväll har vi bara tagit det lugnt. Jag har duschat, Leo har badat OCH Zachi har duschat, allt på en kväll, puuh det var en pers. Ingen av mina barn gillar att bada/duscha.. förhoppningsvis blir det bättre sen när de kan bada tillsammans. 

18e april

High highs and low lows, det är väl det bästa sättet att beskriva dagarna när man är själv hemma😅 
 
Idag fyller pappa 65 år. Vi hade egentligen stora planer, men nu i Corona tiderna kunde vi inte göra det. Så plan B var att vi skulle äta fondue hemma hos Jessica. Men imorse skev hon till mig att Milou fortf har rinnande näsa och jag vill inte att Z ska bli smittad så jag kunde tyvärr inte åka ut dit. 
 
I fm gick jag och ungarna bort till mobilia och köpte blom och bullar sedan gick vi hem till pappa och fikade. 

Sen resten av dagen har vi bara varit hemma. Jag har suttit ner ca 20 min idag, thats it. 
Jag tänkte att jag skulle ha Z hemma från fs nu i dessa tider. Men jag känner att jag nog får lämna honom iaf. Hade Leo sovit bättre så hade det nog gått. Men att få ihop allt med noll sömn klarar jag typ inte. Elr hade jag varit tvungen till det så ja, såklart klarar jag det. Men nu har jag möjligheten att lämna honom 5 h på fs, varför inte? 


16e april

Okej kanske inte det smartaste att bestämma sig för att skapa nya rutiner 2 dagar innan Alex ska ut och jobba. Så jag kör på som vanligt tills Alex kommer hem igen. Och hoppas att jag iaf får tillräckligt med sömn för att överleva. 
Men jag ska försöka byta ut det sista målet till flaska så han inte myser vid min bröst till sömns. 
Sedan fasa ut amningen mer och mer.. 
 
Alex åker imorgon och vi har bestämt att Z inte ska gå på fs under tiden det är Coron. Så nu är det jag själv med 2 barn i 2 veckor. Wish me Good luck! 

15e april

Det funkar inte längre.. jag har nog insett nu att det är dags att sluta amma och starta operatio att få Leo att börja sova bättre. För jag har insett att det inte längre är en fas han går igenom att snart kommer han nog börja sova bättre. Detta har snart pågått i minst 5 månader och det blir inte bättre. Snarare sämre. 

Igårkväll var jag hos Emelie, så nattade Leo där. När vi kom hem ammade jag honom och sedan somnade han om. Men efter det vaknade han ca var 20e min, suttade, somnade, suttade somnade och så höll det på så. Tillslut sa jag till mig själv nu räcker det! 

Alex var uppe så gick och sa till honom att nu får du ta över så tog jag min kudde och täckte och så gick jag och la mig inne hos Zachi. Tillslut lyckades Alex få Leo att somna. 
När han sedan vaknade till vid 4 så gick jag in och ammande honom och la mig sedan i min egen säng. Men efter den amningen så vaknade han igen en gång i timmen och ville sutta. 

Så från och med idag har jag bestämt mig för att sakta men säkert börja sina ut amningen och ge ersättning som sista mål på kvällen ist för att amma och sedan får han inte amma under tiden jag själv är uppe. Sedan när Alex kommer hem igen (han åker ut på fre) så får vi ta fajten på natten tsm. 

Men det är samtidigt väldigt sorgligt att jag har bestämt mig för att sluta amma. Tänker jag på det börjar jag gråta. Men det spelar ingen roll om han är 7 månader elr 2 år, hade tyckt det var lika sorligt då. 

Håller tummarna att detäta kommer hjälpa och att han äntligen kommer börja sova lite bättre🙏

10e april

Uppgiven. Jag måste nog bara inse att Leo sover dåligt och kommer antagligen göra det ett bra tag.. Vissa nätter är bättre än andra, men de flesta är dåliga.
Nu har jag haft 2 dåliga nätter i rad då han har vaknat ca 1 gång/timmen. Går fortf snabbt att natt om honom då jag bara ger honom bröstet, låter honom sutta sedan somnar han om. Men ibland vaknar han igen redan efter 30 min..
 
Jag vet att jag gör fel, att jag inte borde ge honom bröstet. Att jag egentligen ska sova någon annanstans att Alex ska ta nätterna för att vänja av honom från suttande, men jag är inte redo än. Och så länge jag inte är redo så får jag bara gilla läget.. 

Jag vet att det inte är långt kvar av ammandet, max 2 månader, så förhoppninsvis blir det bättre sen när jag har slutat amma. 
 

6e april

Leo tar inte napp men jag vill att han ska göra det för just nu är jag hans napp.. 
Han har nästan precis lärt sig att ta flaska och den nappen är latex så idag gick jag iväg och köpte latex nappar. 
När vi kom hem och testade så tog han dem! Jag var i chock! Han hade inte de i jätte länge, men en stund och han suttade på dem. Så jag var väldigt positiv till det. 

Sen när jag skulle natta honom så ammade jag som vanligt, sedan bytade jag ut bröstet till nappen. Först suttade han vidare men sen var det som han kom på att nej detta är inte bröstet. Då blev han sur och ville inte alls ha nappen. Jag kämpade i nästan 40 min på alla olika sätt att försöka få honom att ta nappen. Men icke.. men jag ger inte upp än.. 
 
Det slutade iaf med att han somnade med den i handen😂 Ett steg närmre munnen iaf

5e april

Vill uppdatera men jag har egentligen ingenting att uppdatera om.. 
 
Det jag längtar mest efter är mer sömn.. att få sova mer än 2 h i sträck. Oj vilken dröm. När jag är uppe och ammar på nätterna så säger jag till mig själv, det KOMMER komma en tid jag får sova en hel natt igen. 
 
Idag har Jessica Andy, barnen, Simon och pappa varit här på middag.
Det är så kul för nu leker barnen så bra tsm. Och det har varit fint väder så de har sprungit runt i trädgården och lekt jätte mycket. Och Simon är så bra med barnen. Verkligen lek morbror. 

Ska bli kul sen när Leonidas också kan vara med dem och leka. 

3e april

Tuff natt inatt. Han somnade som vanligt vid 18:30 tiden. Sedan ammade jag honom när jag gick och la mig vid 22:30. Sedan vaknade han 00:30  Efter det vaknade han kl 02 (ja jag kollar alltid på klockan när han vaknar) sen efter det vaknade han MINST 1 gång/timmen.
När jag ammande honom vid 5 så märkte jag att han var helt blöt och att lakanet var blött, han hade kissat igenom. Så undra om han hade haft det så länge stackaren utan att jag har märkt det. Gick då upp och bytade blöja och lakan. Försökte natta om honom efter det men då var han pigg och hur glad som helst. Så jag fick ca 3 h sömn inatt.. 

Så jag har varit en zombie från och till hela dagen idag.. hoppas på en bättre natt inatt🙏

1a april

Amningen. Jag ammar på som vanligt, Men Leo får äta mer och mer vanlig mat.
När jag äter frukost så får han gröt, när vi äter lunch får han "lunch" och sedan på kvällen får han gröt igen. Men än så länge är det bara några tsk han får, smakportioner. Så det har inte ersätt ett helt måltid än. Och där emellan så ammar jag på helt som vanligt. Men märker att han äter fler och fler tsk när han väl äter. Så blir väl automatiskt att han ammar mindre. 

Jag har ingen stress med att sluta amma Jag älskar att amma, men Leo är så nyfiken på omgivningen nu så han är svår ammad. Hemma måste jag gå in i sovrummet och amma honom för minsta lilla ljud/någon säger något så släpper han. Inte så kul när man är iväg heller. Så tror nog att sakta men säkert så kommer det schasas ut. 

RSS 2.0