Tisdag.

Tisdag och dagarna rullar på. 
Zachi är på förskolan mellan 9-14, Leo sover mest om dagarna så då är det lugn och ro. 
På em/kvällarna är det lite mer action. 
Leo är vaken typ hela kvällarna. Igår vaknade han vid 17 och var vaken till kl 22 med bara någon power nap på någon minut. 

Igår vaknade Leo precis när jag skulle börja laga mat. Ammande honom sedan fick han ligga i vagnen (han gillar vagnen bättre än babysittern för tillfället) och titta på sin fjäril. Det gick bra ett tag sedan blir han uttråkad och då börjar han gnälla. Och tyvärr så får han gnälla för jag måste ju laga klart maten så Zachi får i sig middag. Men ja, ännu ett tillfälle då man känner sig som världens sämsta mamma. 
Sedan under kvällen vill Leo ligga i knäet och kolla på en och då känner jag mig taskig mot Zachi för att jag inte kan sitta och leka med honom.. 

Nätterna då, jo Leo har börjar vakna var 1,5 h. Innan kunde han sova 3-4 h i sträck men inte längre. 
Det som är bra är att han somnat om snabbt. Ammar lite, sedan somnar han, då kan jag lägga ner honom. Så sover han 1,5 h sedan dags att amma igen så håller vi på så hela nätterna😅 Men tar det framför skrik/upp och studsa alla dar i veckan!

Liten amnings uppdatering: fort ont första tagen.. säger några svordomar tyst för mig själv när han börjar suga. Sedan går det över. 
Känns verkligen som att det kommer vara såhär resten av amningsperioden och det kommer väl förbli ett mysterium🤷‍♀️
(null)


5 veckor.

Idag blir Leo 5 veckor❤️ Han är fort lugn med undantag på kvällarna/nätterna😅 
Elr han är lugn då också OM han får ha bröstet i munnen hela tiden.. och det går ju inte så då skriker han. 

Inatt var nog den jobbigaste natten sen han kom. Han var vaken jätte mycket på kvällen. När han väl somnade så sov han bara korta stunder, alltså vi snackar 5 minuters stunder. 
Vi gick och la oss vid 23, då sov han kanske 1 h, men oroligt. Vaknade och började skrika, försökte natta om med napp/klapp/sång. Men inget fungerade. Han började skrika högre och högre och Z sover ju i vår säng så trodde att han skulle vakna av hans skrik. Så för att få tyst på honom gav jag honom bröstet. Han tar 2 sutt, sedan somnar han. Försöker lägga ner honom och då börjar han skrika igen. Sedan var det så, bröst, sutt, somnar, lägga ifrån mig honom, skrik, bröst, sutt, ja ni fattar. 

Blev riktigt frustrerad och kände mig helt hjälplös. Visste inte vad jag skulle göra och var rädd att Z skulle vakna. Ett under på att han inte gjorde det! 
Vid 4 så kunde jag lägga ifrån mig honom utan att han vaknade. 
Sedan vaknade Z vid 8 och vi gick upp. Leo sov till 9. 
Så fick tillslut 4 h sammanhängde sömn, så även fast vi hade en jobbig natt så känner jag mig ändå helt ok. 

Både barnen sover nu, jag borde också göra det. Men är såklart inte trött. Ist kommer vara dödstrött vid 19-20 tiden och gråta av trötthet.. 
(null)


Mitt kaos

Över ett dygn själv och än så länge går det helt ok. Visst ibland är det kaos, men det är mitt kaos. Ibland vill jag dra av mig allt hår och ibland skrattar jag när inget går som jag hade tänkt. 

Natten gick bra och så länge man får helt ok sömn så har man iaf lite energi. 

Nu när jag skulle ge Z lunch så sov Leo, men såklart vaknade han mitt i allt. Gick in till honom och försökte att få han att somna om. Under tiden hann Z slänga all mat + tallrik + haklapp på golvet.. 
Nu försöker jag få Z att somna, går sådär för att han sov länge inatt. Under tiden ligger Leo vaken i sin säng och jag bara väntar på att han ska börja skrika. Försöker ha inställningen att det får gå som det går helt enkelt..



Han har åkt!

Japp nu har han åkt.. så jobbigt men det är bara att stå ut. Och det brukar alltid vara värst första och andra dagen sedan kommer man in i det. Vi ska bara hitta lite nya rutiner nu med Leonidas. 
Jag försöker att se allt från den ljusa sidan och se detta som en utmaning och jag vet att jag kommer klara det. Visst det kommer vara kaos ibland, men what to do? 

Jag lever min dröm. Jag har alltid drömt om familj och barn och det är det jag har och jag är förevigt tacksam för det, det var inget jag tog förgivet. 
Hade varit trevligt om Alex var hemma varje dag som de flesta har det. Men å andra sidan har vi så mycket kvalitetstid när han är hemma, så vet inte vad som är bäst? 
Nu ska han jobba 1 vecka sedan ska han vara hemma i 4🙏 Så vi kör lite mjukstart😊
(null)



Imorgon.

Ja imorgon är det dags.. jag ska vara själv med barnen i 1 vecka😬 Har fruktat denna dagen sååå länge. Men nu när det är så nära känns det ändå helt ok. Vet att det kommer vara sjukt tufft och ensamt, men det är bara att gilla läget och njuta av att jag får vara med mina barn. Det är tusen gånger värre för Alex. Det ända jag är avundsjuk på är att Alex får sova😅 


1 månad❤️

Stort Grattis på din 1 månaders dag min älskade Leonidas! 

Idag har Alex varit och hjälpt sin mormor och morfar hela dagen. Han lämnade Z imorse på fs sedan körde han dit. 
Han frågade om han skulle be sin mamma hämta Z men jag ville göra det. Måste börja "öva", för nu är det inte många dagar kvar tills jag blir själv. På fredags är det dags.. 
Leo låg och sov när det var dags att bege sig, lyckades ta på honom overallen och la över honom i vagnen utan att han vaknade. Promenerade bort till fs hämtade Z, inom maxi och handla, sedan hem. Leo sov hela tiden men vaknade när vi kom hem. Så det gick hur bra som helst! 

Men jag känner mig så otillräcklig när båda barnen är vakna. Känns som det barnet jag inte är med är missnöjd. Vill klona mig själv och ge båda barnen 100%.. 
Det är bara att acceptera att det kommer bli mycket gråt/gnäll när jag är själv.. 
(null)


4 veckor.

Idag blir Leonidas 4 veckor. Blandade känslor, samtidigt som det känns som han alltid har funnits så kan jag inte fatta att han redan är 4 veckor?! 
Han är fortf väldigt lugn vilket jag tackar Gud för. Han säger till när han är hungrig/trött, det är typ det han låter. Väntar fortf på att det ska vända😅 kanske lagom till Alex åker på fre?

Vi övar och övar på att han ska sova själv. Ibland går det hur bra som helst och ibland som igår kväll går det inte alls. Då ville han bara sova på en, så fort vi la ner honom började han skrika.
Han är vaken lite längre stunder tycker jag, men det är också lite olika från dag till dag. Vissa dagar sover han hela dagarna och vissa dagar känns det som han är vaken hela tiden. 
Han har börjat festa blicken och vi har fått många leenden😍 Alltså mitt hjärta smälter när han ler. 

Amningen då.. ja det gör fortf ont. Men jag står ut. Just nu känns det som att det alltid kommer göra ont jag börjar acceptera det, även fast jag inte ska behöva acceptera det. Nästan så att jag räknar ner tills jag ska sluta amma. Just nu är målbilden att jag ska amma tills han är 6 månader, så 5 månader kvar av smärta😒 

Zachi är helt förälskad i sin lillebror. Han vill hålla/krama/ pussa på honom hela tiden. 
Han kan bli lite svartsjuk när jag ammar elr nattar honom. Men mycket bättre än i början❤️
(null)


Tänka om.

Att sova alla i sängen gick inte. Det var alldeles för trångt för alla, utom Leonidas. Han var nog den ända som sov helt ok. Det kändes som jag vaknade var 10e min. Zachi vaknade ofta och jag märkte att han var irriterad över att det var så trångt. Tyckte så synd om honom som vaknade hela tiden. 
Så vi bestämde oss för att detta funkar inte och det lättaste är nog att få Leonidas att lära sig att sova i egen säng, han vet inget annat. Zachi är så van att få komma in till oss och vill inte han ska känna sig utanför. Att alla sover i sovrummet utom honom, att han blir undanskuffad nu när lillebror har kommit. 

Så inatt började fighten. Tycker ändå att det gick helt ok. Han sov mellan 22-1, sedan vaknade han och åt, försökte lägga ner honom sen men det gick inte. Så gick upp med honom och försökte natta om honom, då började kaoset, ingen skrikigast men många bajsblöjor, ner kräkta pyjamaser, mer bajsblöjor, ammande, nattande, you name it. 
Vi var uppe mellan 1-4, tillslut somnade han äntligen i sin säng och så sov han till 7:30. Matade honom sedan tog Alex båda barnen och jag fick vila en stund till. 

Idag har han faktiskt sovit bra i sitt nest. Men jag kan inte hjälpa att inte få skuldkänslor. Zachi sov ju på oss i flera månader och han fick så mycket närhet. 
Nu när jag har läst mycket om sömn, att få barnen att sova själv, somna själv så står det överallt att man ska lägga ifrån sig dem så fort de har somnat, helst redan när de fortfarande vakna så att de somnar på det stället de ska sova på. Känns som vi missar så mycket närhet-tid med Leo. Men det är för att det ska fungera för hela familjen. 
(null)

(null)



2 barn

Livet som två barns mamma börjat sjunka in mer och mer. Leonidas har gått från att sova hela dagarna själv till att bara vilja sova på en. Inatt har han legat och sovit på mig nästan hela natten. Varje gång jag har försökt lägga ner honom så har han vaknat. Och jag har inte orkat ta den fajten, natta om, amma sjuttioelva gånger kl 4 på natten. Så tillslut gav jag upp och bara okej sov på mig då. 
La honom bredvid mig en stund också, tätt tätt och jag hade Zachi på andra sidan tätt tätt. Det var såå mysigt. Tror vi behöver större säng, som det ser ut nu så kommer vi vara 4 st som kommer sova i vår säng de närmsta åren😅
(null)


3 veckor.

Idag blir Leonidas 3 veckor❤️

Hur gick det i fredags när jag var själv för första gången? Jo, det började bra. Jag och Z gick upp 7:45. Tog på kläder och gav frukost. Hade en ganska lugn morgon. Leo låg och sov. Tänkte att när det är dags att åka tar jag bara på honom och sedan in i bilen. 
Vi skulle åka vid 8:45, 8:30 vaknar Leo. Och när han vaknar är han alltid hungrig. Då fick jag lite panik. 
Satte på youtube till Z och sedan matade jag Leo i ca 10 min. 
Tog på de båda ytterkläderna sedan in i bilen. Tänkte att Leo skulle gallskrika för han vill alltid äta från båda brösten (minst). Men nej, både han och Z var lugna😊 
Så jag ger mig själv MVG på min första morgon själv! 

Jag vet att vissa morgnar själv kommer att vara kaos. Men så får det bli ibland. I fredags gick det bra och det är jag tacksam för! 
(null)


2 veckor

Ja nu är ju Leo lite mer än 2 veckor, men.. 
Jag kommer ihåg att Zachi bara sov de första 2 veckorna, sedan började han inte vilja/kunna sova själv. Och när man har 1 barn gör det inte så mycket att han ligger och sover på en. Visst jag var väldigt låst och jag tyckte det var jätte jobbigt, men hade inga andra måsten just då. 

Nu är Leo lite mer än 2 veckor och han har börjat bli likadan. Innan kunde jag amma och sedan bara lägga ner honom så sov han vidare. Det går inte längre. Han vill också vara fast på en. 

Har lite smått panik över hur detta kommer gå. Visst när Alex är hemma är det fine, men det kommer aldrig att gå när jag är själv. Vet inte hur detta ska gå, men på ett elr annat sätt så.. Vill heller inte vänja Leo med att vara i bärsele hela tiden, för då är det bara där han kommer vilja vara. Men kanske hellre ett barn i bärsele än ett skrikande barn😅

Torsdag

Dagarna springer verkligen iväg. Kan inte fatta att det redan är torsdag?! Det var ju helg precis! 

Imorgon ska Alex upp till Karlskrona på möte, så det blir första dagen jag ska vara själv med båda barnen. Ska bli spännande och se hur det kommer gå med att mata Leo, ge Z frukost, rena kläder OCH komma iväg till förskolan. Jag har en plan, men som de flesta planer så kommer det väl inte gå jätte bra, men men we’ll see! 
Och sedan måste jag timea in Leos matning till när vi ska hämta Z på förskolan. 2 barns morsan får sitt första test imorgon😬 Wish me luck🍀

Mina pojkar❤️
(null)


Is this the end?

När det äntligen började kännas som ett slut på allt elände kom det ett bakslag. 
Igår vaknade jag och hade jätte ont i mitt vänstra bröst. Trodde först det var för att det var så fullt. Men smärtan försvann inte efter aningen. 
Pratade m BVC och de sa att jag skulle ringa amningsmottagningen. De hade såklart ingen ledig tid på en vecka. Men hon sa att jag skulle på drop in tid tid imorgon (idag). Men om det blir värre elr om jag får feber måste jag åka in på KK akut. 
Under dagen blev det värre och febern kom. Jag kunde knappt gå så ont jag hade. 

Åkte in och de tog prover och odling på mina sår, på mjölken och så tog det ett infektionsprov. Det visade infektion i kroppen, men ingen sky hög. Så de sa att jag skulle ta Alvedon och Ipren och sedan åka till amningsmottagningen tis. 

Åkte till amningsmottagningen idag, mötte en barnmorska och hon sa, är det du som är Camilla, du ska till KK akut. Då tappade Alex det och även jag. Vi blev irriterade och sa nu får det räcka, vi har varit på sjukhuset 10 ggr de senaste veckorna. Vi har blivit runt skickade, fått hjälp och mediciner som inte fungerar. Jag har haft ont så jag har gråtit varje dag i 2 veckor. Mina sår läker inte fast alla säger han tar rätt grepp. Jag har ont i mina bröst och jag får feber. Ni måste hjälpa mig. Då fattade de allvaret och ringde lite samtal. 
Det hela slutade med att jag fick utskrivet antibiotika i tablett form som förhoppningsvis tar bort inflammationen och som i sin tur kommer göra så att såren läker. 
Är bara lite orolig hur Leo kommer ta denna antibiotika kuren, de sa att både jag och han kan bli lite struliga i magen..

Nu hoppas jag verkligen att detta är slutet på det onda och jag kan börja njuta av bebisbubblan. Njuta ist för att ha ångest inför varje amning.. bli mig själv igen. 
(null)


Titsen i vädret.

Sitter just nu med brösten i fria och antibiotika krämen på. 
Zachi har sovit hos farmor inatt och är fortf där hemma, Leo sover så jag kurerar mina bröst.. 

Söndag idag och vi ska nog iväg och köpa en overall till Zachi. Kylan kom snabbt! Imorse när vi gick upp var det bara 2 grader?! 
Sedan ikväll kommer Alex familj hit och äter middag. 

Mitt allt i 1 bild❤️
(null)



Lördag.

Dagen började lugnt, Alex och Z åkte och handlade bullar till frukost sedan bara mös vi hemma. Fick även min nya telefon idag! Så taggad på att ta massa fina bilder. 

Bröst uppdatering: samma som innan, ont första tagen sedan helt ok. Men blev lite orolig för såren har börjat vara ganska mycket. Googlade och det kan betyda att de är infekterade.. ringde amningsmottagningen och hon sa att det var rätt antibiotika jag har fått. Men ska jag vara ärlig så har jag inte använt den.. För Leo får inte få det i sig. Så innan jag ammar måste jag tvätta brösten NOGA. Är så rädd att jag inte ska få bort allt, så har struntat i att ta den. Men måste nog börja med det nu. För skulle det bli värre och jag skulle få feber igen så måste jag ta antibiotika i tablett form och då får jag inte amma alls.. 

Har knappt nämnt Z den senaste tiden för det har varit sådan fokus på mina bröst. Men han går också igenom en ganska kämpig period nu. Han har minst 2 tänder på g som är jobbiga. Han sover väldigt oroligt och har fått nattskräck 3 ggr denna veckan (när de skriker otröstligt i sömne ett bra tag). Sedan har han en envis hosta som inte vill ge med sig som också stör honom på nätterna.. mitt lilla (stora) hjärta. Hoppas han mår bättre snart!
(null)


Eat, sleep, repeat

Uppdatering: Ja de första sugen gör fortf fruktansvärt ont. MEN jag tycker att smärtan försvinner snabbare och snabbare. Ibörjan gjorde det ont hela tiden, sen har det blivit mindre och mindre. För 2 dagar sedan gjorde det svin ont ca halva amningen och sedan kändes det helt ok. Nu är de kanske de första 8-10 sugen som svider och smärtar sedan är det helt ok. Så jag börjar ändå se ett slut på detta elände. Men längtar såå tills det inte kommer göra ont längre. 

Men jag är fortf orolig över Leos vikt. Sist vi vägde honom så hade han ju gått ner. Och har han fortsatt gå ner så är det ngt som inte stämmer, eller? Han sover fortf väldigt mkt, kanske för mycket? Kanske är att jag kommer behöva väcka honom för att mata honom. Ska bli skönt att få lite svar imorgon så jag slipper gå runt och oroa mig. Men som mamma har man alltid något att vara orolig över.. 
(null)


Sjukhuset.

Idag var vi på amningsmottagningen. Fick träffa två jätte trevliga BM. 
Hon tittade på mina bröst och konstaterade att det inte alls var några trevliga sår jag har fått. 
Hon tittade när Leo tog tag och började äta. Som alla andra har sagt så sa de att han har ett fint grepp. Vilket är ganska frustrerande att höra, för vaaarför har jag då fått så mycket sår?! Det har ingen kunnat svara på.. 

Hon sa att de bästa sättet för såren att läka är ljus och luft. Så får gå runt m tittsen i vädret här hemma.. what to do🤷‍♀️ och hoppas på att de börjar läka någon gång. 

Hon tog även prover på såren för att se om det var någon större infektion. Hon kunde se att det var lite för de var blödiga och variga. Fick koksalt som jag skulle tvätta de med, en antibiotika kräm att smörja de med och så fick jag även en bedövningssalva jag kunde ta 15 min innan amning för att sedan torka bort innan han ska äta. Men när vet jag att det är 15 min tills han ska äta? Så tror inte jag kommer kunna använda den.. 

Hon gav mig även tips om att massera brösten rejält under tiden han äter så att han tömmer de ordentlige. Leo har gått ner i vikt under helgen. Men hon sa att det inte är så konstigt om jag har varit så pass sjuk i helgen så har inte kroppen producerat så mkt mjölk. 
Ska till BVC på fre, får se om han har tappat ännu mer då.. hoppas inte! 

Var väldigt nöjd m besöket, hoppas det vänder nu!
(null)


Ljuset?

Hör och häpna idag har varit en OK dag för min del! Ingen feber, och bara det är skönt. För med feber kommer massa annat, öm i kroppen , frossa, ja ni vet hur feber känns. 
Jag tycker inte att brösten har ömmat lika mycket idag. Visst de är fortf ömma, men igår gjorde det ont när jag var ute och de blåste på dem. Den nivån har det inte varit på idag. 

Själva amningen då.. jo det gör ju fruktansvärt ont när han börjar suga, men efter några tag så försvinner smärtan, inte helt, men mycket. Innan gjorde det ont hela tiden, så detta är enorma framsteg för oss! 
Är det så att jag börjar se lite av ljuset i en låång tunnel? Vågar knappt hoppas. 

RSS 2.0