28e februari

Det som inte får hända har hänt.. oj vad dramatisk det lät. MEN Leo har börjat bita när han ammar och FY SATAN vad ont det gör. Hans lilla tand har växt upp en bit och är syl vass. Så när han biter tag och drar gör det så fruktansvärt ont så att jag skriker. Jag kan inte hjälpa det, det bara kommer.
Och stackars lilla Leo blir så rädd när jag skriker så han börjar gråta..
Så nu är det ångest laddat IGEN att amma, för jag sitter på helspänn hela tiden och är rädd för han ska bita. 

Vi har testat med flaska några gånger, men det går typ inte alls. Men får bli hård träning nu för jag fixar inte detta bitandet. 
Åker nog och köper några olika nappflaskor imorgon och testar. 
Hade gärna ammar ett tag till, men nej, inte mer smärta i samband med amning. 

24e februari

Idag var vi på 5 månaders kontroll med Leonidas. Han väger 9,8 kg och är 71 cm lång  Stor grabb! Allt såg bra ut😊
BVC SSK blev lite chockad över att han redan har fårt en tand. Hon sa att det var ovanligt tidigt.  Han fick även vaccin idag, alltid lika hemskt när de ska få sprutor. Han gallskrek såklart men det gick över snabbt. 
Fick klartecken för att börja introbducea mat. Han har redan fått smaka på lite frukt. Han är väldigt nyfiken och hade nog gärna ätit hela portioner. Men för att han inte ska få ont i magen måste man börja långsamt. Tanken är att jag vill börja dra ner på amningen runt 6 månader. Men måste bli bättre på att träna med flaskan. Hade varit skönt om han tog den. 

23e februari

Igår blev Leonidas 5 månader! Tiden går snabbt men jag kan inte låta bli att längta tills han sover bättre. Det tär på mig att inte få sova så många h i sträck.
Fast de senaste nätterna har faktiskt varit bättre, då har han kunnat sova 2 h mellan måltiderna. 
Sedsn är han väldigt morgonpigg. Kl 5 varje morgon är han pigg och glad. Det är inte jag/vi kan jag säga..
 
Förutom att han sover dåligt är han den gladaste/goaste ungen när han är vaken. 
Imorgin ska vi till BVC, spännande och se vikt och längd. 

19e februari

Natten inatt var lite bättre. Men långt ifrån bra.. En bra natt tycker jag är 2 matningar, just nu är vi nog uppe i 4-5 st en normal natt. Ca 1 gång varje/vartannan timme. Sedan är han ju pigg och glad kl 6. Zachi hostade inte lika mycket som jag trodde han skulle göra så det var ju något positivt iaf😅 
 
Men annars har jag haft en mysig dag. Lollo kom hit så åt vi lunch tsm och snackade lite skit. Sedan kom mamma hit😊 

Nu är det bara en hel dag kvar tills Alex kommer, åh så skönt det ska bli! 

18e februari

Värsta natten CHECK. Har nog skrivigt värsta natten innan också, men inatt tog priset. Jag tror att jag fick ihop 1 h sömn och Leo likaså. Han har fått en tand och den bråkar en del med honom. Han hostar och han är inne i ett åskmoln så det gör han säkert extra orolig och vill ha super mkt närhet och jag är heeelt slut. 
Han bajsade nog 2 ggr inatt och kräkte ner sig minst 3 ggr. Och så ammande jag honom minst 15 ggr. När kl var 5 och jag inte hade fått sova något var jag helt förtvivlad satt jag bara och grät. Grät av trötthet, visste inte ens att man kunde göra det, men det kan man tydligen för jag har gjort det flera gånger till idag. 

Att jag sover såhär lite gör att jag känner mig som världens sämsta mamma för jag jag NOLL tålamod, noll energi till att leka och vara en rolig mamma. 
Just nu räknar jag ner timmarna tills Alex ska komma hem så att jag kan få känna mig som människa igen. Just nu är jag en zombi ko. En zombi som ammar.. 
Ber om en bättre natt, men har inga förhoppningar.. Dessutom har Z blivit förkyld, så han är snuvig och hostar ganska mycket. Så han kommer säkert väcka oss hela natten med.. 

Tand?!

Leonidas är väldigt mat intresserad. När jag har honom i knäet och äter så gapar han när jag tar maten emot min mun. Så han har fått börja sutta på lite saker, eller mest fått slicka på lite frukter och han älskar det. 

Idag skulle han få smaka avokado så när jag gav honom det så kände jag en tand?! Tittade i hans mun och jovisst, där ser man en tand?! Så galet, han är inte ens 5 månader och det sticker redan ut en tand. 
 
Det var när Z började få tänder som jag slutade amma för han började bita och dra och det gjorde så JÄVLA ont. Som tur var har inte Leo börjat med det än. Hade tänk hel amma iaf 1 månad till, så hoppas han inte börja med sånt. 

Att han har börjat få en tand kan också förklara hans plötsliga förkylning. Jag vet att tandläkare/BVC säger att de inte blir sjunka när de får tänder. Men jag VET att de blir det. VARJE gång Z fick en ny tand så blev han snuvig/hostig och ibland febrig. Och nu exakt samma med Leo. 

16e feb

Happ då var helgen över. Så himla tråkigt väder denna helgen, så dagens utflykt fick bli maxi... vi körde tom dit för det blåste och regnade så mkt. Handlade ingredienser för jag tänkte att jag skulle baka, men det hann jag inte med. 

Åkte hem till Alex mormor och morfar och åt middag där. Leo var trött när vi kom dit. Lyckades få honom att somna där men tyvärr så sov han bara där i 30 min. Så han var ganska trött och gnällig typ hela kvällen. Var tvungen att gå runt med honom hela tiden. 
Försökte att natta om honom, han somnade vid bröstet men så fort jag la ner honom så började han skrika. Blev att vi åkte hem lite tidiagre än vanligt ist. Men det gjorde inget för Z måste ändå somna i hyffsad tid. Dels för att det är fs imorgon, men mest för att Leo väcker oss kl 6 varje dag, så Z måste få så mkt sömn som möjligt. 

Som om Leos sömn inte var tillräcklig dålig har han dessutom blivit förkyld stackaren. Igår var det kaos första halvan av natten, vaknade var 30e minut.. tillslut la jag honom på sidan och då sov han bättre. Får se hur mkt sömn det blir inatt, men jag har inte mycket hopp

15e februari

Puh det är minst sagt långa och intensiva dagar på helgen när man är själv.. Och det gör det inte bättre att Leonidas äter typ 1 gång i timmen hela natten och sedan vaknar helt vid 6. Zachi sov fortf när Leo vaknade, dum som jag var tänkte jag att jag ville morna mig någon min innan jag går upp med honom. Han ligger alltid och små snackar lite och det brukar inte Z vakna av. Men så plötsligt så skriker han till och då vaknar Z.. så har varit igång I ETT sen 6 imorse med knappt någon sammanhängande sömn. 

När ex sov middag så tänkte jag att jag skulle försöka vila, men Leo tyckte annat, han sov bara om vagnen rörde sig. Så fick stå och köra vagn under nästan hela timmen som Z sov. 

Drygt också att vädret är så dåligt. Men vi kom ut en sväng på em, var och handlade och gick en runda med puppe. Skönt med frisk luft. Imorgon ska det också vara kasst väder😒 
 
Nu är jag så trött så ögonen går i kors. Sitter och nattar Z. Så fort han har somnat så ska jag tvätta mig och sedan ska jag också sova. Har en lika intensiv dag framför mig imorgon. 

Ska bli så kul att gå tillbaka och läsa detta. Då ska jag ge mig själv en stor klapp på axeln och säga, fan vad grym du är, du klarade det! 

Att vara mamma är helt klart bästa och tuffaste "jobbet" som finns. Jag älskar varje min av det, men ibland vill jag rulla ihopa mig till en boll och gråta en stund.. 

14e februari

Alla hjärtans dag och jag har spenderat dagen med mina hjärtan, minus Alex då.. hade han varit hemma hade allt varit perfekt. Men ja förutom det så har dagen varit super mysig. Men inte så stor skillnad från andra vardagar. Zachi var på fs. Pappa var här och lunchade med mig, så det var trevligt! 
 
Nu är det helg och vi har inga planer. Är bjuden på fest imorgon men det blir så hattigt nu när Leo är så liten och jag måste ta med honom pga amningen. Han somnar tidigt på kvällarna, vid 18:30. Så då måste jag dra upp honom för att vara iväg i ca 2 h tills han ska sova igen. Så jag känner att det är mer meck än vad jag får ut av det för tillfället.. 
 
Täni, nästa alla hjärtans dag kommer Leonidas att gå på förskola antaglige?! Galet! 
 

11e feb

Haft en bra dag helt själv med barnen. Jag brukar alltid ha någon här på kvällarna. Men ikväll ville jag testa på att vara helt själv. Och det gick hur bra som helst! 

Leo sover fortf som en kratta  Men det som har varit bra är att han iaf har varit lätt att natta. Ammar honom sedan bara lägger jag ner honom. Han brukar ju redan ha somnat till vid mitt bröstet. Sedan gnyr han lite i sängen sedan somnar han.
Men ikväll började han gallskrika när jag la ner honom. Försökte att sjunga, lägga snutten, hysha, klappa, you name it. Men inget funkade, bara skrik. Så tänkte att han kanske var mer hungrig. Så la han vid bröstet igen och då tog han 1 sutt sedan somnade han. Så jag la ner honom igen, men samma visa, gallskrik. Men nu visste jag iaf att han inte var mer hungrig, bara trött så sa till mig själv, nej nu ska han somna här i sängen utan att jag ammar honom till sömns. 
Han skrek och skrek och skrek. Jag försökte med allt. Tillslut lämnade jag rummet för att samla tålamod. Gick ut bara någon minut. När jag tänkte att jag skulle gå in igen hörde jag att det blev tyst, kollade på monitorn och såg att han hade somnat. Min första tanke var, yes. Men nu sitter jag här med världens dåligaste samvete att han fick skrika sig till sömns... åh hur gör man? Vad är rätt, vad är fel? Finns det något rätt/fel?

Helgen.

Puh min rygg värker, det känns att bära runt på 2 barn, vagnar packning, you name it! Känns som min rygg håller på att gå av på mitten. 

Helgen är över och jag sitter nu och nattar Zachi, Leo somnade för en stund sedan. 
I fredags var vi på gender reveal för Chickans och Valons barn och det kommer bli en liten flicka! Så kul med en tjej i gänget, har varit väldigt mycket pojkar på sistone, så det var dags för en tjej!

Sedan igår var jag och ungarna först ute och lekte och sedan var jag och Leo på Josses 30 års fest. Men stannade inte så länge, för ville inte natta Leo där för att sedan dra upp honom en stund senare. 

Idag var jag också först ute med barnen. Tycker om att vara ute på fm, då somnar Zachi gott sen efter lunch. Sedan var mamma och Jan här och fikade och efter det åkte jag och barnen till Alex mormor/morfar. Så ja, helgen har gått i ett! 
När Zachi har somnat kommer jag nog också lägga mig snart, är helt slut, men mest i kroppen.. 

5e februari

Hör och häpna, de 2 senaste nätterna har varit HELT OK. Dvs inte ammat 1 gång/h🎉 inatt ammade jag "bara" 3 ggr vilket är så sjukt skönt med tanke på vilka nätter det har varit den senaste tiden. Vågar knappt hoppas, MEN hoppas att det håller i sig! 
 
 
Z har varit hemma från fs nu i 3 dagar. Alex vill helst inte lämna honom när han är hemma. Och det förstår jag, han är ju iväg så mycket redan. Vi har haft jätte mysiga dagar här hemma, men han behöver komma iväg till fs också. 

På fre är det dags för Alex att jobba igen. Inget jag ser fram emot, men What to do.. bara bita ihop och gilla läget. 

Rulla

Leo har lärt sig att rulla från rygg till mage! Han har varit på god väg några gånger, men fastnat påvägen. Men idag när jag la honom på rygg i gymmet så hörde jag ett gnäll en stund efter och då var han runt på mage. Men han gillar inte att ligga på mage, så han blir sur när han är runt😂 vänder tillbaka honom till rygg, men rullar över till mage direkt. 

2a februari

TRÖTT. 
Puh vad jag är trött, vilken natt det var😣 Leo kör på sitt race, vaknar ca 1 gång/h. Men inatt när han ammade vid 4 så somnade han inte om, la ner honom i sin säng och han började "snacka". Han pratade och pratade och var hur glad som helst. Ville ju inte gå upp med honom för vill lära honom att på nätterna är det tråkigt och man sover. Vill inte lära honom att bara för han vaknar kommer man upp och leker och har det roligt, för då lär de sig det snabbt. Men han snackade så pass mycket och högt så han väckte Z. Så här låg jag i sängen och hade 2 vakna barn kl 4 på natten. 
Försökte att amma så han skulle somna om men nej det ville han inte. Bytte blöja på honom, för han äter ju så mycket på nätterna så den var sprängd full. I 2 timmar låg vi vakna och jag var så trött och jag var så irriterad, fast det är ju egentligen inte lönt att bli irriterad, han är bara 4 mån och ja han kan ju inte hjälpa det.. 
Men måste säga att Z var såå duktig. Fast att han var vaken och Leo var störig sa han inte ett ord. Gnällde inte, sa inget. Bara låg där bredvid tyst. 

Tillslut somnade Leo om kl 6 och då somnade Zachi också. Så sov han 1 h till kl 7. Då började han snacka igen. Men då gick jag upp med honom för jag ville att Zachi skulle få sova. 

Men nu är jag så trött så att jag vill gråta.. ska bli gott med kaffe!

1a februari

Sitter just nu och nattar Zachi för sin middags nap. Leo låg och sov i vagnen men vaknade såklart till. Så fick köra in han här, ammade honom sen somnade han om. Så har Leo i vagnen brevid mig och Zachi ligger i sängen och gör allt för att inte somna. 
Han är så svår nattad på dagarna på helgerna. Han sover ju mycket längre på mornarna (idag fick jag väcka honom kl 9) sen är det ju inte alls samma tempo som på fs så han blir inte lika trött hemma. Men han klara inte en hel dag utan att sova.. 
 
Ikväll har vi inga spec planer, laga mat och mysa står på schemat❤️ Imorgon kväll kommer Alex hem igen. 

RSS 2.0