Stockholm.

Vi drog en spontanare till Stockholm för att hälsa på Corre och hennes kille Nix. Vi kom upp igår. Bilfärden upp gick bättre än förväntat. Anastasia är guldvärd att ha med, hon är så duktig på att underhålla Z. 

Idag var tanken att vi skulle åka ut till en ö, men vädret var för dåligt. Så det blev att vi strosade runt i stan. Sedan gick vi bort till Mr Cake och fikade, så himla gott var det! 

Är värdet bättre imorgon så blir det ön imorgon, håller tummarna! 
Vi åker hem tors igen. 
(null)


Ed Sheeran.

Igår var det dags för konsert, ingen mindre än Ed Sheeran😊 Andra gången jag ser honom nu. Var och såg honom i GBG förrra sommaren. Igår var vi i Odense, Danmark. Tog lite drygt 2 h att köra dit. Det var jag Alex, Andy och Jessica. 

Var ungefär samma spelning, men med lite nya låtar. 
Men jag gillade konserten igår bättre, det var utomhus, fint väder och jätte bra stämning. 

Var så trött efter konserten, hade stått upp i flera h, kört mycket bil. Var hemma 3 på natten sedan vaknade Z 7 imorse, så man är ju lagom trött idag..

Nu sitter i vi bilen påväg mot nästa äventyr😊
(null)



Klipp

Idag var en stor dag för våran Z. Det var dags för hans första frisörbesök. Hade blivit rekommenderade klipp och lek så det var där vi gick. 

Jag visste att det skulle bli gråt och jag hade rätt. Han tyckte inte om att någon annan pillade och höll på med honom och det är ju inte så konstigt. Det gick lite bättre sen när han fick sitta i mitt knä. 
Men de var super duktiga och det gick hyffsat snabbt m tanke på att han inte satt stilla i en sek😅 

Han blev jätte fin i håret, men jag saknar ändå hans lockar! Men skönt för honom nu i värmen att slippa håret och slippa att få luggen i ögonen. 
(null)

(null)

(null)


Tänder

Tänder, tänder, dessa tänder. Är det något som ställer till det för den små barnen så är det väl när de får tänder. 
Tror det är 2 st som är på g nu av vad jag har lyckas se. Och stackars Z har ont, vill inte äta, bajsar mkt, förkylning och sover oroligt. 
Idag har varit bättre än igår, men han vill fortf knappt äta. Men jag har iaf fått i han ersättning innan han ska sova och det är skönt att veta att han får i sig något. 



Walking

De senaste dagarna har Z börjat gå mer och mer. Han föredrar fortf att krypa men som sagt det blir mer och mer gång för varje dag. Jätte roligt att se sådan utveckling! 
Han är ganska "sen" med att gå. Elr de säger att allt mellan 12-18 månader är normalt, Z är 16. Han har varit ganska försiktig med det mesta, så inte så konstigt att det tog ett tag för honom att klura ut alla puzzelbitar till gång. Och tror inte hans längd är till hans fördel, måste vara svåre att hålla balansen när man är lång. 

De säger att nu börjar de riktiga jagandet och ska jag vara helt ärlig vet jag inte om jag är redo för det😅 Är nu inne i den 8e graviditet månaden och det börjar kännas av på riktigt. Bara de vanliga vardags sysslorna är tunga, att dessutom jaga en ett åring är jag inte jätte pepp på. Men men what to do, bara att kämpa vidare. 
Tror inte mitt liv kommer bli enklare sen när mini är ute, snare tvärtom. Det är då det verkliga jobbet börjar. 
(null)


Paniken

Idag hände det som inte fick hända och som jag inte har haft en ända tanke på att det kan hända. 
Skulle ut i förrådet i trädgården och lämna en sak, Z var kvar inne i huset. När jag är påväg tillbaka till huset ser jag att Z drar in dörren så den stängs sedan drar han ner handtaget. Allt gick i slowmotion och det kändes som jag var med i en film. Z har alltså låst ute mig?! 
Jag hade ingenting med mig ut, skulle bara springa ut och lämna en sak, det tog max 30 sek. 
Jag hade sådan panik att jag inte visste om jag skulle börja skratta elr gråta. 
Min första tanke var att jag måste slå in ett fönster för att ta mig in. Men försökte tänka ut något annat. 
Bestämde mig för att springa bort till pappa, men påvägen kom jag på att det är närmre till Johan och Stina. Som tur var var de hemma så jag kunde låna Stinas telefon. Ringde först Anastasia, men hon svarade inte. Ringde till pappas hem nr men han svarade int, Alex svarade inte.. 
Ringde upp Anastasia igen och som tur var svarade hon och hon kom och öppnade. 

Jag tror aldrig att jag har känt sådan panik. Det hela var över på 30 min, men de första minutrarna innan jag riktigt fattade vad som hade hänt och innan jag agerade kändes som timmar. Fy för! 
Aja jag har lärt mig en läxa och det lär ju inte hända igen! 

Take me back

to this
(null)


Igen vanlig dag

Idag är det inte vilken dag som helst, utan idag är det världens bästa farmor/svärmors födelsedag. Jag vet på riktigt inte vad jag skulle gjort utan henne. Hon hjälper mig så sjukt mycket och hon passar Z med glädje, inte för att hon måste. Hade inte kunnat få en bättre farmor till mina barn❤️

Kommer aldrig att glömma denna dagen för 2 år sedan, då fick hon en låda i present och i den stod det grattis på födelsedagen yiayia(farmor). Tänk då var Z bara en liten ärta i min mage. Nu två år senare är det ett annat barn i min mage☺️

Dagen började med att jag och Z åkte hem till farmor och åt frukost där och hängde ett par h. 
Sedan när Z skulle sova åkte vi hem, han sov och jag låg i solen och lyssnade på podd. 
Efter det hämtade vi gammel mormor/morfar, sedan ut på resturang rosegarden där vi åt gott! 

De ända Z vill nu är att gå, men han vill att man håller honom i handen, så det blev X antal varv inne på restaurangen man gick med honom. 
(null)

(null)

(null)


Ångrar

Åh jag ångrar verkligen att jag inte bloggade mer när jag var gravid med Z. 
Fast att det inte alls är längesedan så har jag glömt så mycket! Och det hade varit kul att kunna gemnföra.. 
Så som jag vill minnas så var Z mkt lugnare i magen. Att jag på kvällarna låg och tryckte på magen för att han skulle sparka. Men denna lilla krabaten jag har i magen är så livlig. På kvällarna sparkar/rör den sig så mkt att jag nästan blir illamående. Det kanske Z också gjorde, men inte vad jag kommer ihåg. 


2 månader.

Idag är det exakt 2 månader kvar tills mini är beräknad. Jag längtar med skräckblandad förtjusning, om man ens kan göra det. Längtar efter hen är här, men samtidigt väldigt orolig över hur allt kommer gå. 
Men jag är en oros människa, oroar mig över allt, det kommer säkert gå bra. Men ja jag vet också om att det kommer vara sjukt tufft! 
Sista 2 månaderna av mitt liv då Z är mitt enda barn, ska njuta av min egentid med honom❤️
Så nyfiken på vem som gömmer sig i magen😍
(null)


Tidig(are) kväll

Kom i säng lite tidigare än vanligt ikväll. Jag har lite (mkt) sömn att ta igen från natten.
Första natten Z sov i eget rum gick hur bra som helt, han sov hela natten från 20:30-9:00 utan några uppvak alls. 
Men inatt vet jag inte vad som hände. Vi gick och la oss strax efter 23 och då vaknar Z till. Går in till honom och klappar på honom så han kommer till ro igen. Han stänger ögonen och jag går ut. Bara någon min efter var det samma visa, han vaknar till och gnäller. Sätter mig hos honom och han blundar. Men han vrider och vänder fortf, precis som han inte kommer till ro. 
Jag väljer att bära över honom till vår säng för jag orkade inte sitta på en stol där inne hur länge som helst plus att jag skulle upp ganska tidigt idag för att åka till bm. Men han kommer inte till ro här iheller, låg och vände och vred, ville ligga på mig, ha en hand på mig, ja bökade runt och runt i timmar. Värsta natten på länge. 
Så hoppas inatt blir bättre!

Ensam

Då har Alex åkt igen.. hatar det lika mycket varje gång. Jag känner mig så ensam, har ångest och vill bara att dessa 2 veckor ska vara över. Men som tur var brukar jag bara känna såhär den första dagen, kanske andra också sedan kommer man in i det. 
Har sagt det innan, men det jobbiga är inte att ta hand om Z. Det är ensamheten, tystanden, att inte ha någon att prata med, inte ha någon att titta på tv med på kvällarna. Alex är min bästa vän, han jag delar allt med så ja det är alltid lika jobbigt när han åker.. Kommer nog aldrig vänja mig, det har gått 11 år och det är fortf jobbigt. 
(null)


Eget rum.

Dagen har kommit då det är dags för Z att sova i sitt eget rum. 
Vi ville göra det nu innan Mini kommer så att det inte blir för stora förändringar när hen kommer. 
Hade det inte varit för mini så hade vi nog väntat ett tag till. Men nu är det ca 2 månader kvar och det kan kanske ta ett tag att vänja sig. 

Somna är inget problem, det har han redan gjort (sitter och nattar honom nu) Det jag är lite orolig för är om han vaknar till på natten så kmr jag inte höra honom lika snabbt. Men det kanske inte är ngt större problem.. Tänker att vaknar han på natten så kommer jag fortsätta med att bära över honom i vår säng. 

Detta är dels för hans egen skull, att han inte ska störas av mini när hen vaknar på natten, att han ska få eget och lugn och ro. 
Nästa steg är att lära Z att somna själv, ge nappflaskan, sjunga/läsa, säga godnatt och sedan lämna rummet så ska han somna själv utan att man sitter med honom tills han somnar. 

(null)

(null)


Snabbaste graviditeten

Gud vilken skillnad det är på min första och andra graviditet. Ska jag skriva alla skillnader kommer det bli ett väldigt långt inlägg, men de största är att jag mår mkt sämre denna gången, är i v31 och spyr fortf på mornarna. Har jätte mkt sammandragningar, flera varje dag och denna gången går tiden såååå snabbt. Kan inte fatta att jag redan är i v31, gick in i gravid appen nu och såg att det bara är 69 dagar kvar?! What? Kändes såå lite! 

Ska bli så kul att få se vem som gömmer sig där inne, längtar samtidigt som jag vill njuta av tiden då Z är ända barnet. Våra och hans liv kommer alltid förändras. Men jag vet att när hen kommer är alla puzzelbitar på plats❤️
Magen är också väldigt annorlunda. Rundare och större denna gången
(null)


Home sweet home.

Hemma nu efter nästan 2 veckor i Grekland. Vi har haft det så underbart där nere att jag inte alls har längtar hem något och inte heller ville hem när det var dags. De andra åren har jag haft lite hemlängtan de sista dagarna, men inte alls i år. 

Innan resan var jag lite orolig hur det skulle gå med Z. Hur det skulle vara på stranden, hur han skulle äta osv. Men ALLT gick över förväntan. Han sov i sin vagn på dagarna ca 2 h. Hemma får han sova 1 och 1/2 men där nere kände vi att han behövde lite mer. Sedan på kvällarna har han somnat där vi är, ibland i vagnen, ibland i bilen och ibland i någons säng om vi var hemma hos Alex släkt. 
Nej det har gått så bra och vi har haft det sååå underbart! 

Inne i Thessaloniki en dag
(null)

På en super fin strand vi åkte till
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0