Lördag

Första heldagen själv är över. Elr jag var inte själv hela dagen. Anastasia kom vid 16 tiden😊 
Det har gått bra. Var och handlade och var ute en stund på lekplats i fm. Men Leo ville inte sova när vagnen var stilla så kunde inte vara på lekplatsen så länge tyvärr, ville passa på och vara ute i det fina vädret. 

Mitt mål imorgon är att lyckas duscha. Kan inte bestämma mig om jag ska försöka duscha när Leo är vaken elr sover. Han sover ju så dåligt om man inte gungar vagnen. Så känns som han kommer börja skrika. Men duschar jag när han är vaken vet jag inte om han kommer palla sitta i babysittern så länge.. Ja vilka problem jag har nu för tiden😅 
Skà även försöka baka klart mina saffransbullar som jag började med idag. Spännande detta. Känns som antigen kommer jag lyckas med allt eller inget!

Alone

Imorse åkte Alex till jobb så nu är det jag och kidsen i 2 veckor😬 Detta är första gången sen Leo kom han ska vara ute i 2 veckor. 
Känns faktiskt bättre denna gången fast det är dubbelt så länge han ska vara ute. Tror nog bara att det är jag som accepterat läget. Finns inget att göra åt saken än att göra det bästa av situationen och njuta av att få vara med barnen. Visst det kommer vara sjukt tufft och mycket skrik ibland, men what to do?
 
Leos sömn då? Asså hör och häpna, det har blivit bättre sen jag har börjat köra vagnen över mattkanten lite då och då. 
Idag har han sovit lite sämre, men både igår och iförgår så sov han bra i vagnen både fm och em. 
Sen vet jag ju inte om det är det som gör det elr det bara var 2 bra dagar, men kommer ju fortsätta med det då det verkar fungera. 

Sömn

Puh vad mycket jag läser om bebisar sömn! Men Leo gick verkligen från att sova flera h i sträck till att bara sova 30 min på en dag. Tydligen så är det jätte vanligt att de bara sover 30 min. Kommer inte ihåg att det var så med Z, men han sov ju på en så då kanske de sover bättre. 
Försöker natta om honom, men för det mesta går det inte så då tar jag upp honom. Problemet är då att då är han nöjd en stund sedan blir han gnällig snabbt för han är trött.. 
Har läst att man ska försöka natta om innan de har vaknat, så ska testa det imorgon. Får ställa klockan på 20 min och börja köra vagnen då. 
Än så länge så sover han bra på nätterna, och så länge han gör det så är jag nöjd! Ber till Gud att han fortsätter med det! 

Updaterar om hur det går!

Sover sämre

Leo har börjat sova mycket sämre, inte på nätterna tack gode Gud (fast det är inte så att han sover jätte bra på nätterna, men det är som vanligt) Men på dagarna.. innan kunde han sova i några timmar i sträck. Nu sover han ca 30 min och då ska helst vagnen vara i rörelse konstant. Vet inte om detta är någon fas, om det är vi som har vant honom vid att vagnen är i rörelse elr vad det beror på. 
Det är ganska frustrerand, för jag/vi kan inte stå och köra vagn hela dagarna och tar vi upp honom för han är vaken så blir han gnällig ganska snabbt för han är trött. Då somnar han snabbt, men vaknar också snabbt om inte vagnen är i rörelse. 

Jag hoppas att detta är en fas.. 
 
Inatt var en ganska tuff natt så har inte så mycket energi idag. Han vaknade första gången 3, sedan var det uppvak 5,6 och sedan upp vid 7. Ångrar nu att jag inte gick och la mig direkt när han somnade igår kväll som jag brukar göra. Inte värt att sitta uppe den extra timmen när man inte vet hur natten blir. 
Men det är tråkigt, för vill ju sitta uppe en stund och umgås med Alex. Men det får bli sen när (om) Leo börjar vakna lite mindre på nätterna. 

Leonidas 2 månader❤️

Eller egentligen är det imorgon han blir 2 månader, men vi ska ha gäster imorgon så kommer nog inte ha tid att skriva här då. 
Finns egentligen inte så mycket att skriva, han är som vanligt lugn och glad. Sover bäst när vagen är i rörelse, på nätterna vaknar han minst 2 ggr och upp till.. ja vet inte riktigt, men inte så farligt många och det är jag väldigt tacksam över. 

Innan kunde han ligga i mitt knä och titta på mig hur länge som helst, men nu börjar han bli mer intresserad av vad som händer runt om. Han börjar upptäcka sina händer och försöker föra dem till munnen, ibland lyckas han och då suttar han på sina fingrar. 

Zachi är så glad över sin lillebror, han vill pussa och krama honom hela tiden. Mitt hjärta blir så fullt av att se dem tsm. Hoppas att de kommer vara bästa vänner hela livet❤️

8 veckor

Idag blir Leo 8 veckor❤️ 
Har egentligen inte så mycket att uppdatera om honom förutom att han har börjat kräka jätte mycket😕 ska ta upp det med BVC i veckan. Sedan känns det som att han är konstant täppt i näsan och det stör ju honom såklart. Spec på natten. Vill helst inte ta upp och skölja hans näsa på nätterna, dels att jag känner mig så taskig när jag gör det, han får ju världens chock när jag gör det och så vaknar han till jätte mycket och det vill man ju undvika på nätterna. Men ibland när jag hör att hans andning är jätte ansträngd så gör jag ju såklart det. 

Ett annat "problem" vi har som egentligen inte är något problem är att han inte tar napp. Han kan sutta 2 sutt sedan blir han sur och spottar ut den. Vill jätte gärna att han ska ta nappen för jag vet hur de kan trösta honom och så slipper jag agera hans napp. 
Förhoppningsv är det att han är förliten nu och lär sig så småningom hur man gör..

Lördag

Igår hade jag mys kväll med tjejerna + Mio och Leonidas. Vi var hemma hos Lollo och kollade idol och fotboll. Det gjorde så gott i hjärtat att få träffa sina vänner en kväll. Jag är mamma och det kommer alltid att komma först, men ibland är det skönt att få känna sig som Camilla ibland också. Sitta och snacka, äta och ha trevligt. Visst Leo var med, men nu när han är så liten så sover han mest. 

Vi beställde mat från Malmö city pizzeria och det var så äckligt! Gud så besviken jag blev! Och Leo gilladd det inte heller. Från 4 på morgonen vaknade han 1 gång i timmen och vände och vred och gnällde, precis som om han hade ont i magen. Och han kräkte jätte mycket PLUS att han inte tog bröstet. Så jag blev ganska orolig. Men nu är han sig själv igen, så måste vara något i maten han reagerade på. Så det stället rekommenderar jag inte. 

Zachi sov hos sin farmor och han älskar att vara med henne och det värmer så i mitt hjärta att han har den bästa farmorn man kan tänka sig!

Rutiner?

Leo är bara 7 veckor men de senaste dagarna har han vaknat ungefär samma tider, nästan hela dygnet. Han somnar ca 20:30 på kvällarna. Första amningen är sedan någon gång mellan 00-02, sen vid 4 tiden och sedan vaknar han vid 7. Då ammar vi också men då somnar han inte om. 
Han är sen vaken till 9-10 tiden, sedan är det olika hur länge han sover. Sen sover han igen vid 14, också olika hur länge. Beroende på hur länge han sover då tar han ibland en nap till på em/kväll för att sedan somna inför natten. 

Som sagt, han är bara 7 veckor och det känns helt konstigt om han redan nu skulle ha rutiner, men det är så hans sov-vaken schema har sett ut de senaste dagarna. Är detta hans rutiner är jag väldigt lyckligt lottad😁 
 
Jag minns inte alls hur gammal Z var när han började få rutiner. Men jag kommer ihåg att när han var runt 3 månader så brukade han somna inför natten vid 21 tiden. Vi planerade hans dop och vid 21 tiden då han somnade inför natten var ända gången på hela dygnet han kunde sova lite själv. 

Tisdag

Idag har vi haft Z hemma från fs. Vi har det vissa dagar när Alex är hemma.
Idag hade vi bokat in ett frisör besök för Z. Vi klipper honom på klipp i lek nere vid glasklart. Det är som ett lekställe för barnen fast att det är en frisör. Barnen får sitta i häftiga stolar som är som en bil, en raket elr ett tåg, sedan kan de få kolla på något progam samtidigt som de blir klippta och där är massa leksaker de kan leka med innan elr efter. 
Tyvärr så HATAR Z att bli klippt. Han fick sitta i mitt knä och jag fick hålla hans armar och Alex fick hålla i hans huvud och så gallskriker han och slänger sig åt alla håll och kanter. Stackars unge, känns som man misshandlar honom. Men fint blir det och nu dröjer det till nästa gång. 

Just nu ligger alla och vilar sig här hemma utom jag, jag ska bara dricka upp mitt te sedan ska jag ta med mig Leo ut för vår dagliga promenad. Älskar att vara ute och gå och lyssna på en podd. Mitt sätt att ladda batterierna. 
Tips till er som har barn/är gravida är podden Bulle i ugnen😊

7 veckor

Igår blev Leo 7 veckor❤️ Han är sig lik till sättet. En väldigt glad kille som älskar närhet när han är vaken, han sover som bäst i en vagn som rullar, men även helt ok när den är stilla. Men ibland för man gå upp och köra den över mattkante. 
Nätterna är för det mesta helt ok. Han äter ca 3 ggr, men ibland (ganska ofta) blir det fler. 
Han växer så det knakar! Han har redan växt ur både 50 och 56, är alltså nu inne på storlek 62.  Nestet har han vuxit ur, så nu sover han i vagnen hemma också. 

Amningen funkar ÄNTLIGEN!!!!! Gör inte det minsta ont längre, finally! Trodde aldrig dagen skulle komma. 

Zachi är en glad pojke med sååå mycket energi! Kan inte fatta att han blir 2 år om 4 månader. Tiden går för snabbt!

20:50

Sitter just nu i sängen och ammar. Fick väcka Leonidas för jag tror han hade somnat inför natten och det var inte planen  
Kvällarna är fortf den perioden har sover sämst. Han sover i vagnen och vi får stå och köra den över mattkanten nästan hela tiden för att han ska sova. Men nu hade han sovit i nästan 1 h i vagnen när den var stilla, så tror nog att han trodde det var natt..
Så tog upp honom och tog på honom pyjamas, han blev inte så glad över att bli väckt kan jag säga😅 och nu sov äter han vid bröstet. 

De senaste dagarna har jag gått och lagt mig så fort han har somnat inför natten. Igår var det 20:30.. kanske inte så roligt, men jag behöver all sömn jag kan få och sover hellre på kvällen/natten än på dagen. 
Sen när man börjar få mer rutiner kan jag börja vara uppe igen. Men just nu vet jag aldrig vad för natt det bli..
 

Nya rutiner?

Innan kunde Leo ligga och sova i nestet på dagarna i några timmar, men så verkar det inte vara längre..
Han brukar vakna vid 7:30 på morgonen och så är han vaken till ungefär 9. Då kan man lägga ner honom i nestet, men sover "bara" ca 40 min- 1h. Innan kunde han sova där 2-3 h, äta för att sedan sova vidare i nestet. 

Nu sover han som sagt runt 1 h, sedan vaknar han och vill äta. Men han är fortf trött för han somnar vid bröstet. Men försöker jag lägga ner honom igen så blir han så arg! Trodde bara att det var att han hade en dålig dag innan, men nu har det varit så i några dagar så verkar som detta är det nya? 
Både igår och idag har jag gått ut och gått ist, han gillar att åka vagn så länge den rör på sig. 

Nu är jag hemma igen efter vår promenad, vagnen är stilla så han lär vakna vilken sek som helst😅
 
(går inte att lägga upp bilder när man skriver ifrån webbplatsen) 
 

Dålig dag

Leo har det lite kämpigt idag. Han brukar alltid kunna sova bra själv på dagarna. Men INTE idag. Han sov ca 40 min i sitt nest sedan gick det inte mer. Ammade honom och då somn han vid bröstet, men så fort jag försökte lägga ner honom så vaknade han. Försökte flera ggr sedan gav jag upp. Klädde på oss och gick ut en runda istället. Han sover nästan alltid bra i vagnen, så länge sen är i rörelse. Han vaknade när vi kom hem, har sedan försökt natta om honom i vagnen och ja så länge vagnen rullar så sover han, men så fort den stannar så vaknar han. 

Tror det kan vara magen så bråkar lite. Han fick vaccin igår och hon sa att de kan bli inte dåliga i magen. Sedan åt jag en del vitlök igår som kan spöka lite.. hoppas det blir bättre snart. 



6 veckor

Igår blev Leo 6 veckor❤️ Han är fort en lugn bebis, men när han är vaken vill han ligga vid bröstet och sutta elr ligga i ens knä och titta på en. Man kan inte lägga ifrån sig honom, då blir han väldigt missnöjd. 

Igår hade han en dag han inte alls sov bra på dagen, så trodde natten skulle bli kaos. Men det var faktiskt en bra natt, så det tackar jag för. 
Kan vara så att det är Z som stör honom på helgerna. På dagarna då Z är på förskolan så är här ju ganska tyst hemma. Men när Z är hemma är här inte tyst 1 sek. Det slängs grejor, skriks, skrattas osv. 


Appen strular

Blogg appen har inte fungerat på flera dagar.. funkar inte nu heller så får gå in via hemsidan. 

Vill verkligen få upp inlägg för att dokumentera denna tiden, för min skull. Ångrar så att jag inte bloggade mer när Z var mindre. Man glömmer allt så fort och jag hade gärna velat veta små saker, som t ex när kunde han hålla upp huvudet själv, när slutade han äta på nätterna osv. Inte för att jämnföra utan mest för att det hade varit kul att veta. 

Leo har haft en ganska dålig dag idag. Han har inte varit så nöjd och inte sovit så bra tyvärr. Han är bara nöjd om han får ligga och sutta på bröstet.. 
Jag åkte på en ny inflammation i bröstet. Det började igårkväll att jag kände mig febrig och ont i bröstet sedan bara blev det värre och värre. Vi var på fest men jag var tvungen att åka hem, ta värktabletter och lägga mig. 
I förmiddags hade jag 40 grader feber och svin ont. Ringde kk och de sa att det bästa är att amma och amma så det har jag gjort. Tog tabletter innan så nu känns det helt ok. 


RSS 2.0