1 vecka.

Mini är redan 1 vecka gammal. Tiden flyger iväg.. 
Jag tror att vi har bestämt namn till 100% nu, det blir Leonidas! Vi valde mellan Theodore elr Leonidas, men sen han kom har vi bara sagt Leonidas, han känns inte alls som en Theodore. Det kommer antagligen bli att han kommer kallas för Leo och det tycker jag också är fint😊 
Så tycker jag även att Zacharias och Leonidas låter fint ihopa. Väldigt Grekiska namn och det är det vi ville ha. Hans fullständiga namn blir Leonidas Alexander Borgström. 

Det har varit väldigt mkt fokus på amningen första veckan, jag kämpar på, det är oförändrat, det gör så jävla ont! Ska till sjukhuset imorgon, får se vad de säger. 

Leo får i sig vad han ska. Han har redan gått om sin födelsevikt, det hade han gjort efter 5 dagar. De sa att det kan ta upp till 2 veckor för bebisar att gå om sin födelsevikt. Så ja, han äter! Så mina bröst har ju massproducerat mjölk för han är så glupsk och det är en av orsakerna till att jag har så ont. 

Leo är än så länge den lugnast bebisen jag var mött. Han säger till när han är hungrig, ja det är det han låter. När det är dags för mat så tar det en stund innan han får tag om bröstet och då kan han (och jag) bli lite frustrerade men hade varit konstigt annars. 
När han väl äter så äter han mycket. Först ena bröstet, sedan brukar han somna till, då tar jag bort honom och då vaknar han och vill ha andra bröstet. Det kan t.o.m bli en tredje matning vid samma tillfälle. 

En av anledningarna till att jag kämpar på med amningen och inte "ger upp" för att det är så jobbigt är just för att Leo är så nöjd. Jag är rädd om jag börjar fiffla med hjälpmedel så finns en risk att jag förstör amningen för honom och att det kommer ge en inte lika nöjd bebis. Hade det inte funkat för någon av oss så hade det vari en annan situation.  
(null)




Förstörd.

Samtidigt som jag sitter här och skriver detta så rinner tårarna ner för mina kinder. Mina barn mår bra men jag mår skit. 
Amningen funkar inte alls. Mini går upp i vikt som han ska, men jag har så jävla ont hela tiden. Går på Ipren och alevedon var 8e h. Så fort de slutar verkar så sticker febern direkt. Och hela min kropp värker. Mina bröst gör konstant ont. Jag kan inte ens lyfta mina armar utan smärta. Nu när jag sitter rätt upp och ner och inte gör något gör det fruktansvärt ont. Och då har jag inte ens nämnt det värsta, själva amningen.. mina bröstvårtor är som två öppna köttiga sår. När han suger tag så känns det nästan att jag ska svimma av smärta. Så bara tanken av att jag ska amma gör att jag går runt med ångest hela tiden inför smärtan. 

Jag vet att detta inte funkar men jag fattar inte vad det är som är fel. Elr jag vet att det är att han tar bröstet fel, men har haft två BM som kollar och de säger att det ser bra ut, kanske lite litet grepp. Så det är hans sugteknik som är fel. 

Var inne på KK i fredags och fick lite råd. Pratad med BB nu precis och hon sa att jag har 3 alternativ, åka in till akuten, men hon sa att de kommer säga samma sak som alla andra har sagt, pumpa och ge flaska elr amningsnapp. 
Helst av allt hade jag velat fortsätta som "vanligt" men det är nog egoisktigt, för jag är världens sämsta mamma just nu. Drar mig för att amma och kan inte leka med Z. 

Så det för bli amningsnapp och be att det vänder snart.. 
(null)



Amning

Önskar såå att jag bloggade mer under första tiden med Z. Hade så gärna velat gå tillbaka och läsa hur det var, för även fast att det "bara" är 1,5 år sedan han kom så har jag glömt så mycket. 

Som nu med amningen, helvete vad ont det gör. Mina bröstvårtor är såriga och blöder, mina bröst är sprängdfyllda och stora som två vattenmeloner. Jag vet att det var samma med Z men nu vill jag veta ungefär när det slutade göra så jävla ont. Visst det kan vara olika från barn till barn, men vill veta om vi snackar veckor, dagar? 
Det är bara att hålla ut för jag vill så gärna amma. Hur ont det än gör (asså snackar 9/10 på en smärtskala) så är det fortf mysigt. 

Ska till KK imorgon då ska de väga och mäta mini, ska säga till att de kollar mina bröst och hur han ammar. BB hemma som har varit här i 2 dagar tycker han tar bröstet bra så det är lite konstigt att de är så såriga. 
(null)


1a dygnet.

Nu är mini 1 dag gammal och jag blir mer och mer förälskad i honom. Han känns verkligen som den sista puzzel biten som saknades. 

Han har varit super lugn sen han kom. Han skrek när han kom ut sedan låg han vaken i ca 2 h sedan känns det som han har sovit sen dess. Gör knappt ett ljud ifrån sig. 

Nu är kl 2 på natten och jag sitter och ammar. Ljuger om jag säger att jag inte är trött. Men vill inte lägga fokus på det jobbiga utan ist bara försöka leva och njuta av nuet, hur jobbigt det än är. 

Mitt lilla hjärta. 
(null)


22/9-19❤️

Guess what?! HAN är här!! Dagen jag aldrig trodde skulle komma kom äntligen. 
Dagen började helt som vanligt. Det var fint väder så vi bestämde oss för att gå en ganska lång promenad och efter promenaden stannade vi till på en lekplats så Z gick leka av sig lite. 
Sedan var det lunch och vila. 

Jessica hörde av sig och frågade om vi ville titta på fotboll och äta hemma hos henne och det ville vi. 
När vi satt och åt hade jag ganska mkt sammandragningar. Reagerade på att de kom ganska tätt, men de gjorde inte ondare än vanligt. 
Efter maten satte vi oss i soffan och kollade fotboll. Då började sammandragningarna kännas mer och mer och jag var tvungen att andas igenom dem. Men de var jätte oregelbundna och jag tog mig igenom de utan några problem. 
Efter matchen åkte vi hem och det började göra mer och mer ont. Ringde mamma som skulle vara barnvakt och förberedde henne. 
Bara någon h senare ringde jag igen och sa att det var dags för henne att komma. 
Tog en hel del värkar hemma och de blev regelbundna snabbt och rätt var det var så eskalerade styrkan på dem och jag kände att jag måste in NU. 

Anastasia körde oss in. Blev undersökt och jag var öppen 6 cm. Jag sa direkt att jag ville ha epidural, men BM sa att hon inte trodde det var lönt för att det skulle nog gå ganska snabbt. Men jag sa direkt JO jag vill ha det. Hon undersökte mig någon min senare och sa att jag var öppen 7 cm att jag inte kommer hinna få epiduralen. 
OMG denna smärta. Det är det sjukaste jag någonsin har varit med om. Jag kan inte förklara med ord hur ont det gjorde. Jag fick lustgas men den tar ju inte bort smärtan, gör bara att man blir lite "full" och den hjälpte väl ibörjan. Men wooow, kan inte förstå denna smärta jag nästan precis har gått igenom. Ett tag gjorde det så ont att jag inte fick ut några känslor, men jag vet att jag tänkte nu lämnar jag min kropp och dör. 
Men äntligen fick jag upp honom på mitt bröst och han var/är helt perfekt. 
4030 gr och 53 cm lång. 

Han ligger just nu och sover på Alex bröst. Jag borde också sova, men har legat och försökt att somna nu i nästan 2 h men det går inte. Är helt pigg och hungrig. Är väl all aldrenalin. Jag ligger och tittar på mini och Alex och känner att mitt hjärta är fullt. Jag är hel❤️ 
(null)

(null)


Still pregnant

Är inne på +9 nu, om en halvtimme är det +10.. 
Hinnsvepningsförsöket blev total fail, fattade inte riktigt vad hon mena, men hon (BM) sa att hon inte nådde. Men hon sa också att huvudet var väldigt lågt nere, så när det väl drar igång så troddd hon att det skulle gå ganska snabbt. Men ja, frågan är ju, när kommer det dra igång? 

Jag har varit på mitt sista BM besök, nu tillhör jag KK. Om inget händer till tors så ska jag ringa dem, bli undersökt och förhoppningsvis igångsatt. Så fast att jag hoppas på tidigare så är jag inställd på tors. 

Onsdag

Imorgon har jag gått över 1 vecka.. just nu känns det som jag kmr vara gravid resten av mitt liv. 

Imorgon ska jag till bm och vi ska göra en hinnsvepning om det går. Lite blandade känslor inför den. Har hört att det kan göra väldigt ont och man kan få jätte mycket kraftiga förvärkar som inte leder någonstans. Men det kan ju också leda till att det drar igång och det är ju såklart det vi hoppas på! 

Fortsättning följer..
 

Helgen.

Då var denna helgen över och ingen bebis.. 

Men det har varit en bra helg som började med att jag träffade tjejerna i fredags. 
I lördags var jag, Alex och Z iväg och handlade lite saker till Z och hemmet. 
Sedan kom Corre, Nix och Anastasia hit. Vi åkte till mobilia och fixade nya mobil abenomanger och det blev även ny telefon till mig och Corre. Men den kommer inte förens på fre (tidigast). Spännande och se vad som kommer först, telefonen elr bebisen😅. 
Sedan gick vi ut och käkade, men jag tyckte maten var svinäcklig, så åt bara lite ris och kyckling. 

Idag har vi mest tagit det lungt. Åkte ut till en 4H gård. Det fanns inte jätte mycket djur. Men Z tyckte det var sååå kul ändå. Han ville inte alls hem. 
Alex gjorde söndags stek till middag som var så gott👌 Nu sitter jag och nattar Z. Sen väntas äppelpaj! 
(null)



Tjatigt

Happ då sitter man här i vecka 41. BF +1 dag. Jag trodde verkligen inte att jag skulle gå över tiden, men bebisen trvis väl bra och behöver lite extra tid i magen. Visst det kan väl den få, men jag är redo när du är iaf! 
Hade lite förvärkar igår kväll, men de var inte så kraftiga och jätte oregelbundna så kände på mig att det inte var på g. 

Det kommer säkert vara lite tjatigt här fram tills mini kommer, men har inte så mkt annat att uppdatera om.. vi är verkligen i väntas tider⏳

Snart är vi 4❤️
(null)


Funderingar.

Sitter här höggravid, ganska trött, illamående och idag tror jag även att jag tog i lite mycket med tvätta håret, måla en låda, dammsuga och tvätta golven. För jag blev helt svimfärdig. Åt lunch och bara la mig på soffan och vilade. 

Tryckte i mig ett snickers precis för att få lite extra energi till Z kommer hem nu från förskolan när som helst. Mår fort lite konstigt, men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Kan ju hoppas att det är tecken på att det är förlossning på G. Men tror inte det. 

Det är konstigt att man såhär nära förlossningen bara vill föda, men jag som omföderska vet att det riktiga jobbet börjar sen när bebisen är ute. Men ändå vill man ha ut hen? Borde egentligen bara njuta av "lugnet" nu innan kaoset kommer börja. 
Men det måste vara något psykologiskt att man ska vara peppad inför förlossningen och inte tänka, nej jag vill vara gravid i 9 månader till. 

Inte långt kvar av denna graviditet nu, eller det kan ju vara nästan 3 veckor till. Men det hoppas jag inte😅
(null)


Måndag

Så var det måndag igen. Helgen bara flög förbi. 
I fredags gjorde vi inte något speciellt, Z är ganska trött efter förskolan och lägger sig redan vid 19 tiden. 
I lördags var vi ute i flera h på fm. Sedan var det dags för kräftskiva. Alex lämnade Z hos Anastasia och vi åkte hem till Kicki som hade fixat det så fint! Hade en super trevlig kväll. 

Kändes så konstigt när vi kom hem att Z inte var hemma. 
Under natten vaknade jag av att jag hade värkar, tänkte, nu händer det. Men icke, somnade och vaknade på morgonen och kände nada. 
Åkte hem till Anastasia och käkade frukost. Det var första gången Z inte sov med mig. Det hade gått hur bra som helst, vilket jag visste att det skulle göra😊 Kändes nog konstigare för mig än för honom. 

Vid 13 åkte jag hem till Josse och hängde lite med henne. Sedan åkte jag hem och hämtade Alex och Z för att åka hem till Lollo och NT. 

En underbar rolig/mysig helg! 
Nu hoppas jag att det ända som står på schemat denna veckan är att föda barn! Kom nu min lilla unge, jag vill träffa dig!
(null)

(null)

(null)

(null)


40

Är nu i vecka 40! Galet att jag nu är i "sista" veckan. Fast det behöver inte vara sista veckan, det kan vara 2-3 veckor kvar, men det hoppas jag inte. 
Var hos BM igår och hon sa att man föder sina barn ungefär samtidigt. Så ska denna komma "samtidigt" som Z så kommer hen på sön, 4 dagar innan BF. 
Jag har alltid sagt att jag tror jag kommer föda innan BF, men nu har jag börjat tveka. Just nu känns det som att jag alltid kommer vara gravid😅 Vi får se, det är verkligen väntans tider nu!

Snart är denna graviditet över, just nu längtar jag. Men jag vet att jag kommer sakna det också. 
(null)

(null)

(null)

(null)


Fredags

I fredags var det dags att fira våran älskade Emelie. Det började med att vi sågs hemma hos henne i hennes nya fina lgh. Åt lite snackas och snackade en massa skit. 
Åkte sedan in till out of Office. Kan ju säga att jag var den ända gravida där😅 elr iaf som det syntes på. Kände mig lite malplacerad, men var där för Emelies skull och hade kul med mina tjejkompisar, så struntar lite i vad folk tänkte/tyckte. 
Vid 20 gick vi från OOF till La Roche på lilla torg. Åt jätte god middag. En helt underbar kväll blev det med mina tjejer❤️
(null)

(null)

(null)

(null)


I’m having a baby this month!

Ny vecka, ny månad och inte vilken månad som helst, denna månaden kommer bebisen! Som jag längtar efter dig. 

Måndag igen och Alex är och lämnar Z på förskolan. Andra och sista inskolningsveckan nu, hoppas att det kommer gå lika bra som det gjorde första veckan. 
När Alex hämtade Z i fredags så var han väldigt varm, tog tempen på honom och det visade sig att han hade 39 graders feber. Stackaren.. han var sjuk hela fredag em/kväll/natt och även hela lördagen. Men igår var det mycket bättre. Feberfri hela dagen och åt bra. 
Får se om han åker på något denna veckan på fskolan. De säger ju att barnen är sjuka typ hela tiden det första året.. 


RSS 2.0